pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VIDEO: Hasiči v noci odstraňovali následky silného větru a vydatného sněžení

Hasiči Olomouckého kraje měli velmi napilno během čtvrtečních odpoledních a pátečních ranních hodin. Mají za sebou osmnáct výjezdů k dopravním nehodám nebo k technickým pomocím v podobě odstraňování spadených stromů.

Osobní auto skončilo z části v potoce u Ramzové na Jesenicku. O vyproštění a kontrolu možného úniku provozních kapalin se postarali hasiči z Jeseníku. U druhého zásahu nedaleko Moravského Berouna hasiči řešili poškození osobního automobilu, který najel do příkopu. Mimo silnici sjelo i auto v Kopřivné na Šumpersku. V tomto případě hasiči pomohli řidičce při projetí závějí.

Nejnáročnější zásah, který trval několik hodin, absolvovaly dvě jednotky hasičů na silnici ve směru na Opavu u Moravského Berouna. V místních kopcích u Ondrášova zůstalo odstaveno několik náklaďáků. Kvůli silnému větru se totiž vytvořily sněhové jazyky, které nákladním autům nedovolily další průjezd.

Jedno z aut navíc zablokovalo oba jízdní pruhy a silnice tak byla několik hodin zcela neprůjezdná. Dva vyprošťovací speciály postupně uvězněné kamiony vysvobodily. Následně už se silničářům podařilo dostat k úpravě silnici pomocí pluhů. Kolem desáté večerní byl provoz obnoven v obou směrech.

Foto HZSOK

Štítky počasí, vítr, sněžení, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.