středa 24. dubna 2024 Jiří

Ve čtvrtek a v pátek nepojedou některé vlaky mezi Zábřehem a Šumperkem

Správa železniční dopravní cesty vyhlásila na trati mezi Zábřehem a Šumperkem výluku, která bude platit ve čtvrtek 1. a v pátek 2. února 2018 vždy od 7:40 do 13:20. České dráhy musí z tohoto důvodu po dobu výluky všechny vlaky ve vyloučeném úseku nahradit náhradní autobusovou dopravou. Kvůli tomu, že doprava po silnicích bude trvat déle, bude náhradní autobusová doprava organizována dle Výlukového jízdního řádu.

Pozor si dávejte hlavně na odlišné jízdní doby oproti platnému jízdnímu řádu. Náhradní doprava je organizována třemi linkami:

· Linka A – nahrazuje spoje kategorie R (rychlík) a jede ze stanice Šumperk do stanice Zábřeh na Moravě (kde je zajištěn přestup na vlak) a opačně. V jízdním řádu vyznačena zeleně.

· Linka Z – zastávkový spoj - jede ze stanice Šumperk do stanice Zábřeh na Moravě a opačně a zastavuje ve všech stanicích a zastávkách dle vlaku, který nahrazuje. V jízdním řádu vyznačena červeně.

· Linka P – přímý spoj – jede bez zastavení ze stanice Šumperk do stanice Zábřeh na Moravě a opačně. V jízdním řádu vyznačena modře.

České dráhy upozorňují, že po dobu výluky budou spěšné vlaky (Sp) z Jeseníku i do Jeseníku v úseku Zábřeh na Moravě – Hanušovice nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která bude organizována dle výlukového jízdního řádu. Osobní vlaky tratě 292 jedou bez omezení. S ohledem na počet autobusů náhradní dopravy je nutno u skupinových přeprav cestujících (školní výlety, turistické akce apod.) nahlásit požadavek na přepravu. Požadavek je nutno uplatnit alespoň 72 hodin před plánovaným odjezdem, a to buď telefonicky na čísle 221 111 122 nebo e-mailem na info@cd.cz.

„Kompletní informace k výluce, včetně výlukového jízdního řádu, najdou cestující na našich stránkách www.cd.cz/omezeniprovozu. Případné dotazy zodpoví i operátoři zákaznické linky 840 112 113. Všem cestujícím se velice omlouváme za komplikace způsobené výlukou a děkujeme za pochopení,“ doplňuje tisková mluvčí Monika Bezuchová.

Foto Pixabay.com

Štítky doprava, železnice, vlak, výluka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.