středa 24. dubna 2024 Jiří

Sníh komplikuje dopravu, ve vyšších polohách musejí řidiči počítat s čerstvou nadílkou

Se zvýšenou opatrností by 1. února měli počítat motoristé mířící do vyšších poloh na severu Olomouckého kraje. Na Šumpersku i Jesenicku sněží, v nižších polohách se sníh mění v déšť. Silničáři vyráželi do terénu, silnice jsou posypané, na mnoha místech však na nich leží rozbředlá sněhová břečka. Vozovky v ostatních částech Olomouckého kraje jsou většinou holé a sjízdné bez problémů, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.

„Drží to masiv Hrubého Jeseníku, sněží nám po Ostružnou a Videlský kříž, v Jeseníku nyní drobně prší. Do vyšších poloh se však jelo, takže chemicky udržované silnice jsou se zbytky kaše nebo břečky po chemickém posypu. Žádné komplikace v dopravě zatím neřešíme," řekl dispečer jesenické správy silnic.

Na šumperské straně sněží podle dispečera více. Na tamních vozovkách druhých a třetích leží podle informací ŘSD od středních poloh zbytky rozbředlého sněhu, od vyšších poloh musejí řidiči počítat s novým sněhem do dvou centimetrů. Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné i hlavní tahy, v regionu nyní padá déšť se sněhem, na Červenohorském sedle sněží. Silnice na Olomoucku, Prostějovsku i Přerovsku jsou podle informací ŘSD většinou holé a mokré, místy suché, sjízdné by měly být bez problémů. Místy viditelnost omezují dešťové přeháňky.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky silnice, sníh, počasí, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.