čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTO: Na dálnici mezi Olomoucí a Ostravou hořel kamion, pět hodin byl zablokovaný provoz

Přibližně pět hodin v pondělí blokovala provoz na dálnici D1 hromadná nehoda sedmi vozidel. Šest lidí bylo převezeno k ošetření. Před polednem byl provoz na dálnici plně obnoven ve směru na Ostravu.

Nehoda se stala u obce Kujavy na Novojičínsku mezi exity na Butovice a Hladké Životice. Kolem sedmé hodiny ranní se střetly dva polské kamiony a dalších pět osobních vozidel. Na místě hořely automobily a oheň podle mluvčího hasičů Petra Kůdely poškodil celkem čtyři vozidla - polský kamion s plechy i návěs druhého polského kamionu vezoucího gastronomické technologie, zasaženy byly i dva osobní automobily. Jen škoda vzniklá při požárech je odhadována na tři miliony korun.

Hromadná kolize se stala mezi 331. a 332. kilometrem. Čtyři lidé utrpěli středně těžká poranění, u dvou lidí šlo o šok. Na místě zasahoval i vrtulník. Podle mluvčího záchranářů Lukáše Humpla byli zranění lidé středního věku. „Utrpěli středně těžká zranění, ale byli při vědomí. Jednalo se o poranění hrudníku a končetin," uvedl Humpl.

Autoři | Foto HZS MSK, ZZS MSK

Štítky požár, dálnice, nehoda, Olomouc, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.