pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci bude jezdit nová tramvaj s označením U

Olomoucí bude od 1. května na trase Neředín – Nová Ulice jezdit ve zkušebním provozu tramvaj s označením „U“. Pokud se osvědčí, bude od prosince 2018 začleněna do běžných jízdních řádů olomoucké MHD.

„O zavedení linky na trase z konečné zastávky v Neředíně na konečnou zastávku Nová Ulice,  která pro cestující znamená komfort bez nutnosti přesedání, jsme rozhodli na základě podnětů cestujících. Tramvaje na nové lince začnou mezi těmito dvěma městskými částmi jezdit od 1. května a budou mít místo čísla označení U, protože trasa v mapě městské hromadné dopravy toto písmeno skutečně kopíruje,“ vysvětlil primátor Antonín Staněk. 

Linka bude jezdit od sedmi ráno do půl šesté každou hodinu a pojede devatenáct minut. „Zkušební provoz nové linky bude následně vyhodnocen, a to v rámci každoročně zpracovávané Aktualizace dopravního modelu, kterou zajišťujeme prostřednictvím odboru koncepce a rozvoje magistrátu,,“ vysvětlil primátor Staněk. „Pokud se linka osvědčí, bude do jízdních řádů zařazena k celostátnímu termínu změn jízdních řádů, tedy od 9. prosince 2018,“ dodal.

První vyhodnocení efektivnosti provozu linky U proběhne už koncem května.

Tisková zpráva | Foto Martin Blaťák, facebook Dopravní podnik města Olomouce, a.s.

Štítky doprava, DPMO, tramvaj, MHD, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.