pátek 26. dubna 2024 Oto

Začala další etapa stavby protipovodňových opatření v Olomouci, přes most u Bristolu se zatím jezdí

Stavba další etapy rozsáhlé protipovodňové ochrany na řece Moravě nedaleko historického centra Olomouce začne příští týden v úterý. V okolí stavby budou platit dopravní omezení už ode dneška, řekl mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař. Stavba protipovodňové ochrany v této části Olomouce bude trvat zhruba čtyři roky.

Ode dneška jsou uzavřeny úseky silnic v ulicích Nábřežní, Blahoslavova, Sokolovská, Na Letné a Kpt. Nálepky a Husova. „Kompletně uzavřená bude ulice Blahoslavova a Nábřežní, ostatní ulice budou uzavřené pouze v úsecích přilehlých k mostu Komenského. Samotný most Komenského bude průjezdný v obou směrech," podotkl Chmelař.

Most v Komenského ulici bude uzavřen 21. května. „Individuální doprava bude mít možnost projet přes most do 20. května, pro městskou hromadnou dopravu zde bude zachován průjezd až do 30. června. Autobusy budou ale moci téměř celou dobu projíždět stavbou v předpolí mostu," řekl Chmelař.

Po dobu stavebních prací bude veřejnosti k dispozici několik kontaktních pracovníků, jejichž telefonní čísla a e-mailové adresy jsou zde.

Autoři | Foto ŠJů, Wikimedia Commons [CC BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons

Štítky doprava, protipovodňová opatření, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.