pátek 29. března 2024 Taťána

AKTUÁLNĚ: Kamion nedobrzdil a narazil do kolony aut, D46 na Olomouc bude do večera uzavřená

, aktualizováno 22. května 2018, 9:48

K vážné nehodě nákladního a dvou osobních aut došlo dnes krátce po půl osmé ráno na dvacátém osmém kilometru dálnice D46 ve směru na Olomouc. Osmatřicetiletý řidič kamionu se nejspíš nevěnoval řízení a přehlédl konec tvořící se kolony před dopravním omezením. Při nehodě byli zraněni tři lidé a dálnice ve směru na Olomouc bude uzavřená do večera.

„Na situaci již řidič nestihl dostatečně zareagovat a narazil do posledních dvou osobních automobilů stojících v koloně. Po střetu vozidel vyjel nákladní automobil vpravo mimo vozovku, kde se v příkopu i s návěsem naloženým papírem převrátil na pravý bok,“ popsal nehodu policejní mluvčí František Kořínek.

Řidiči obou osobních aut značek Volkswagen a Hyundai byli převezeni do prostějovské nemocnice. Spolujezdkyně z Hyundaie byla letecky transportována do olomoucké Fakultní nemocnice.

Na místo dorazili prostějovští hasiči. „Hasiči po příjezdu zajistili únik pohonných hmot havarovaných vozidel a kapalinu zasypali sorbentem. S úklidem a odtahem aut musíme vyčkat na ukončení policejního šetření," doplnila mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Uzavírka

Dálnice D46 je ve směru na Olomouc uzavřena. Provoz je odkláněn na exitu 26 Držovice. Mluvčí policie předpokládá, že dálnice zůstane kvůli úklidu uzavřená až do večerních hodin.

Foto Facebook ZZSOK

Štítky nehoda, kamion, doprava, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.