sobota 20. dubna 2024 Marcela

Auta bourala na úzké silnici. Řidič si myslel, že projede

V Prostějově došlo v úterý 22. května po půl dvanácté dopoledne k nehodě ve Wolkerově ulici. Dvě protijedoucí auta Seat a Škoda se srazila. Osmatřicetiletá řidička ve zúžení zastavila, když odhadla, že obě auta místem neprojedou. Dvacetiletý řidič Seatu se však projet pokusil a přitom došlo k bočnímu kontaktu mezi vozidly.

„Po střetu oba řidiči zastavili a řidič Seatu měl slíbit, že vozidlo zaparkuje a na místo se vrátí. To se však nestalo a řidička Škody věc oznámila policistům. Ti na základě sdělení ženy a svědků incidentu řidiče Seatu zanedlouho vypátrali. Muž se hájil tvrzením, že ženě naznačil, že zaparkuje nedaleko, ať za ním přijde. Když žena po pěti minutách nepřišla, měl z místa odjet,“ vysvětlil policejní mluvčí František Kořínek.

Při nehodě nebyl nikdo zraněn a škoda byla vyčíslena na padesát tisíc korun. Alkohol u obou řidičů policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

„Policisté věc šetří pro podezření z přestupku podle zákona o silničním provozu. Za porušení povinnosti zdržení se na místě a vzájemného prokázání totožnosti mladému řidiči hrozí pokuta dvou a půl tisíc až pěti tisíc korun,“ doplnil Kořínek.

Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, pátrání, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.