čtvrtek 28. března 2024 Soňa

FOTO/VIDEO: Na dálnici u Olšan byl zbourán most, uzavírka dálnice trvala šestnáct hodin

Čtyřkilometrový úsek dálnice D46 u Olšan na Prostějovsku byl v neděli kolem 10:00 po zhruba šestnáctihodinové uzavírce zprovozněn v obou směrech. Provoz na dálnici u Olšan byl zastaven v sobotu v podvečer kvůli bourání starého nadjezdu.

Dálnice D46 byla u Olšan od sobotních 18:00 uzavřena v obou směrech mezi 29. a 33. kilometrem. Objízdné trasy vedly po silnicích nižších tříd po trase Hněvotín, Lutín a Olšany u Prostějova. Noc ze soboty na neděli silničáři pro uzavření dálnice vybrali kvůli velmi nízké intenzitě dopravy.

Bourání nadjezdu bylo součástí celkové modernizace dálniční křižovatky u Olšan za 105 milionů korun. Křižovatka patří k nejnebezpečnějším dálničním křižovatkám v ČR. Byla vybudována v 80. letech bez připojovacích a odbočovacích pruhů v nepřehledném oblouku.

Modernizovaná křižovatka bude zprovozněna podle ŘSD nejpozději do konce listopadu příštího roku. Ostatní práce na modernizaci se budou odehrávat za provozu dálnice, průjezdné budou vždy minimálně dva jízdní pruhy v každém směru, uvedlo ŘSD.

Autoři | Foto Jindřich Karas

Štítky doprava, rekonstrukce, most, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.