pátek 26. dubna 2024 Oto

Hasiči v pátek testovali průjezdnost silnic ve městě

V pátek 13. července hasiči vyrazili s technikou do ulic Olomouce a jiných větších měst, aby vyzkoušeli průjezdnost silnic a cest.

První, dubnový pátek 13., se otevřely stanice veřejnosti, zejména školám a školkám, druhý, červencový, využijí hasiči k ověření průjezdnosti ulic měst.

Hasiči ve Šternberku například vyzkoušeli průjezdnost silnic na sídlištích a v historické části Šternberku. V pátek dopoledne odhalili několik špatně parkujících řidičů, podle velitele hasičů se však i tak dalo projet. Hasičům také často dělají problém i větve zasahující do profilu ulice.

„Špatně parkující řidiči jsou problémem v mnoha městech našeho kraje. Řidiči jsou často rádi, že najdou jakékoli místo k zaparkování, už si ale neuvědomí, že vedle nich nezůstane dostatečný prostor pro projetí velké hasičské cisterny nebo výškové techniky," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči si sice vždycky poradí (buď auta odskládají na stranu, nebo se vrátí a k místu mimořádné události se dostanou jinudy), ale ztrácí drahocené sekundy a minuty, o které by mohli být na místě nehody nebo požáru dříve.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky hasiči, ulice, test, akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.