pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidič zemřel během jízdy přímo za volantem, auto pak srazilo cyklistu a zastavilo téměř po kilometru

Včera v podvečer vyjížděli policisté k dopravní nehodě v katastru Prosenic. V osobním autě Ford jel ve směru od Přerova na Osek nad Bečvou sedmašedesátiletý řidič. Během jízdy, pravděpodobně z důvodu náhlé zdravotní indispozice, ztratil kontrolu nad řízením, uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Auto přejelo do protisměru, kde zpětným zrcátkem zavadilo o řídítka cyklisty, který upadl a na místě byl ošetřen. Požití alkoholu bylo u cyklisty vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. Vůz po sražení cyklisty pokračoval v jízdě.

„Vůz po střetu pokračoval dál v jízdě směrem na Osek nad Bečvou, kde se ho spolucestujícím asi po 850 metrech podařilo zastavit u pravého okraje vozovky. I přes veškerou snahu zdravotníků se nepodařilo životní funkce řidiče obnovit a na místě zemřel. U zemřelého byla nařízena soudní pitva,“ popsala Zajícová.

Škoda byla vyčíslena na tisíc korun. Z důvodu řádného objasnění příčiny a okolností dopravní nehody byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti.

Foto Pixabay.com

Štítky úmrtí, nehoda, doprava, Přerovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.