sobota 20. dubna 2024 Marcela

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

PŘEHLED: Děti, studenti a senioři si můžou během celého září vyřídit slevové průkazy na veřejnou dopravu

PR článek

Od 1. září budou děti do 18 let, studenti do 26 let a senioři nad 65 let věku jezdit veřejnou dopravou v Olomouckém kraji se 75% slevou z plného jízdného.

„Nově se zavádí sleva 75% z plného jízdného pro všechny děti a mládež od 6 do 18 let a studenty do 26 let, a to neomezeně, to znamená i o víkendech, včetně školních prázdnin. Dále se zavádí sleva 75% z plného obyčejného jízdného pro občany starší 65 let. Za každou jízdu v prostředku veřejné hromadné dopravy, autobusu i vlaku v druhé třídě, tak zaplatí cestující pouze 25 % z plného obyčejného jízdného," řekla ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Kateřina Suchánková.

Prodej jednotlivého jízdného se slevou 75 % z plného (obyčejného) jízdného bude zahájen od 1. 9. 2018 na všech odbavovacích zařízeních. Časové jízdenky se slevou 75 % z jízdného budou prodávány na všech obvyklých prodejních místech v rámci IDSOK včetně e-shopu počínaje dnem 1. 9. 2018!

Systém slev už měl být zaveden 10. června, termín se však posunul na 1. září, aby byla zajištěna plynulá změna tarifů, ceníků v odbavovacích zařízeních a nastavení systému vykazování slev pro Ministerstvo dopravy ČR.

I tak, s ohledem na kapacitní možnosti na předprodejních místech bude možné vyřídit si slevové průkazy v průběhu celého měsíce září.

Některá města v Olomouckém kraji se rozhodla připojit k rozhodnutí vlády a kompenzovat slevy uvedeným skupinám cestujících i v městské hromadné dopravě. Od 1. září 2018 tak cestující v MHD v Šumperku, Zábřehu, Přerově, Prostějově a Hranicích zaplatí pouze 25 % ceny plného jízdného.

V rámci cestování v Olomouci zůstane pro zónu č. 71 ponechán současný tarif města (v MHD Olomouc). Jednotlivé jízdné ve veřejné linkové dopravě v zóně č. 71 (Olomouc) zůstane ve stejném režimu jako doposud, pouze u přestupných časových jízdních dokladů se k plné ceně v zóně 71 přičte jízdné snížené o 75% slevu za zóny mimo 71.

Autoři | Foto KIDSOK

Štítky IDSOK, doprava, sleva, přehled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.