pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Při nehodách na silnicích v Olomouckém kraji zemřelo během prázdnin dvanáct lidí

Na silnicích Olomouckého kraje zemřelo během prázdnin 12 lidí. Šest evidují policisté ve statistikách za červenec, dalších šest lidí zahynulo podle informací v srpnu. Přesné informace za druhý prázdninový měsíc budou mít policisté na konci příštího týdne. V porovnání s loňskou statistikou jde o značný nárůst, tehdy zemřeli o prázdninách tři lidé. Nejtragičtější letošní nehoda se stala v polovině července u Bohuňovic na Olomoucku; má čtyři oběti včetně dvou dětí.

V červenci podle policejních statistik zemřelo šest lidí, v meziročním srovnání je to o pět více. Za červenec se zvýšil také počet těžce zraněných, policisté jich ve statistikách evidují 18, což je o 11 více, řekl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman. Počet obětí dramaticky zvýšila tragická nehoda osobního a nákladního auta ze 16. července mezi Olomoucí a Šternberkem. Na místě zemřeli prarodiče a jedno ze tří dětí, které v autě vezli. Druhé dítě následně podlehlo těžkým zraněním v brněnské nemocnici. Nehodu tak přežilo pouze třetí dítě, které utrpělo lehká poranění.

Stejný počet lidí zemřel také v srpnu. První obětí v srpnových statistikách byl padesátiletý cyklista, kterého na silnici mezi Prostějovem a Dubem nad Moravou srazila dodávka. Druhý cyklista utrpěl těžká zranění. Zemřeli také dva motorkáři, sedmačtyřicetiletý motocyklista dostal smyk na silnici D35 ve směru od Mohelnice na Olomouc a střetl se s osobním autem, další zemřel po střetu s autem mezi obcemi Ostružná a Ramzová na Jesenicku. Počet obětí rozšířil také devětačtyřicetiletý cyklista, kterého našli lidé po pádu z kola v Mohelnici.

Poslední dvě oběti zemřely na silnici poslední srpnový týden. Šlo o řidiče, kterého postihla u Prosenic na Přerovsku zdravotní indispozice. Muž kvůli tomu ztratil kontrolu nad řízením, srazil při jízdě cyklistu a vůz se jeho spolujezdcům podařilo zastavit až po 850 metrech, řidiči však již nedokázali pomoci. Poslední obětí je hasič, který zemřel minulý pátek při nehodě cisterny a osobního auta u Libivé na Šumpersku. Další tři jeho kolegové utrpěli zranění, jeden z nich velmi vážná.

Během loňských prázdnin zemřeli na silnicích Olomouckého kraje tři lidé, jeden v červenci a dva v srpnu. Proti předloňskému roku to byl značný pokles, tehdy si o prázdninách dopravní nehody v kraji vyžádaly 17 životů.

Autoři | Foto HZSOL

Štítky doprava, statistika, tragická, nehoda, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.