pátek 29. března 2024 Taťána

Policie pátrá po dvou výrostcích na kole, kteří srazili na chodníku v Neředíně seniorku a zranili ji

Policie se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání o dvou nezletilých chlapcích, kteří měli při jízdě po chodníku ve středu 19. září v Neředíně srazit pětasedmdesátiletou chodkyni.

Nehoda se stala kolem půl třetí odpoledne na chodníku ve směru k ulici Pražská. „Z prvotního šetření vyplývá, že se dosud nezjištěný, pravděpodobně nezletilý cyklista jedoucí na blíže neustanoveném jízdním kole po chodníku, který lemuje levou stranu vozovky ulice Tř. Míru v Olomouci, ve směru k ulici Pražská, nechoval ohleduplně a narazil do 75leté chodkyně, která procházela po chodníku, ve stejném směru, společně se svými dospělými syny. Po nárazu upadla paní na chodník a způsobila si zranění. Chodkyně i se syny s cyklistou nejprve hovořili, kdy společně s ním jel po chodníku na svém jízdním kole druhý, pravděpodobně rovněž nezletilý cyklista. Oba cyklisté, kteří cestovali bez cyklistické přilby, z místa nehody ujeli a již se nevrátili," popsala policejní mluvčí Irena Urbánková.

Žena řekla, že chlapci byli snědší pleti, ve věku mezi deseti a čtrnácti lety, vysocí zhruba 150 centimetrů, štíhlé postavy a černých vlasů. Jeden z nich na sobě měl kostkovanou mikinu a šedé kraťasy, druhý béžové tričko a modré riflové kraťasy. Není jasné, jak vypadala jízdní kola.

Svědci, kteří daným úsekem v uvedenou dobu projížděli či procházeli a mohli nehodu vidět, případně by disponovali informacemi, kterými by mohli přispět k objasnění nehody a ustanovení totožnosti obou, pravděpodobně nezletilých cyklistů, ať prosím, kontaktují policisty Dopravního inspektorátu Olomouc a to buď osobně, anebo telefonicky na adrese: Třída Kosmonautů 189/10 v Olomouci, na tel. 974 766 251, 974 766 596, případně kdykoliv prostřednictvím linky 158.

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, cyklista, Neředín, seniorka, chodník, srážka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.