sobota 18. května 2024 Nataša

Kultura

Vodopád v Bezručových sadech bude nejspíš obnoven. Nefunkční je od osmdesátých let

Obnovu umělého vodopádu v Bezručových sadech u historického centra Olomouce plánuje v následujících letech radnice. Vodopád v parku od poloviny 60. let minulého století stékal z hradeb po skalách do umělého jezírka.

Fotografie Jindřicha Štreita dokumentují činnost mobilního hospice. K vidění jsou v nemocnici a na lékařské fakultě

Dvě desítky fotografií mapujících činnost olomouckého mobilního hospice Nejste sami jsou od včerejška k vidění na olomoucké lékařské fakultě a v monobloku Fakultní nemocnice Olomouc.

Podívejte se na výběr nejlepších plesů v Olomouci a okolí. Na některých vystoupí i známé hvězdy

Podívejte se jaká je nabídka plesů v Olomouckém kraji. Na některých dokonce vystoupí i takové hvězdy jako je Lou Bega, Ilona Csáková, Rey Koranteng a Olga Lounová.

Na letošním ročníku festivalu vážné hudby Klasika Viva vystoupí tenorista Štefan Margita

Tenorista Štefan Margita, který v Šumperku vystoupí poprvé, či komorní soubor Bennewitzovo kvarteto budou hvězdami letošního ročníku festivalu vážné hudby Klasika Viva.

VÍKEND PODLE DRBNY: Zúčastněte se maškarních závodů, seznamte se s prací záchranných složek nebo vyzkoušejte virtuální realitu

Akce, zábava a dobrodružství čekají na malé a velké tento víkend. Podívejte se, co se na tento víkend chystá a jaké jsou možnosti na strávení volného času.

Rej masek, zabijačka, kejklíři. V únoru oživí centrum města masopustní veselí

Rejem masek a domácí zabijačkou ožije v polovině února historické centrum Olomouce, kde radnice připravila masopustní veselí. Průvod masek v sobotu 16. února doplní vystoupení folklorních souborů z Hané i z jiných regionů a chybět nebudou ani...

FOTO: Milovníky počítačových her vtáhne výstava Retrogaming do devadesátek

Aktuální výstava šumperského Muzejíčka jistě potěší všechny malé i velké milovníky počítačových her. Vrátí je zpět do 80. a 90. let minulého století a připomene tehdejší podobu počítačů a oblíbené herní tituly.

Výstavu Rozlomená doba v Muzeu umění vidělo už 13 tisíc návštěvníků

Největší výstava v dějinách olomouckého Muzea umění Rozlomená doba 1908-1928 | Avantgardy ve střední Evropě se stala nejnavštěvovanější v posledních pěti letech. Od 21. září do 27. ledna přilákala přes 13 tisíc návštěvníků.

FOTO/VIDEO: Podívejte se, jak proběhly Oslavy čínského nového roku

Včerejší večer patřil Oslavám čínského nového roku v Divadle na Šantovce. Nezapomenutelné představení předvedl soubor China Zheijang Wu Opera Troupe.

Licenci k Beatles se Moravskému divadlu stále nepodařilo vyjednat

Moravskému divadlu v Olomouci se ani po čtvrt roce od posledního uvedení nepodařilo získat licenci na baletní inscenaci The Beatles Celebration, která měla premiéru na přelomu října a listopadu. Dílo, které se na zdejší scéně objevilo pouze...

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.