čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Loď Kordulka už je na Bečvě, její kapitán chystá pro tuto sezónu novinky

Začíná druhá lodní sezona na přerovské řece Bečvě, kam se přemístila jedna z olomouckých výletních lodí. Kordulkou, která zdejší řeku brázdí, se loni v létě svezlo několik set lidí. Plavby, které startují dneškem, bude i letos doprovázet výklad kapitána o historii města, ale i zdejší přírodě a průmyslu. Letošní sezonu obohatí řada novinek, řekl provozovatel vyhlídkových lodí Šimon Pelikán.

„Loňská sezona byla první, kdy jsme chtěli oživit řeku Bečvu a celkově nábřeží v Přerově. Záměrem bylo také poukázat na historii města, přírodní i průmyslovou část. To, co jsme očekávali, že to bude pro lidi atraktivní a budou mít zájem, se potvrdilo. Přišly stovky návštěvníků a sezonu hodnotíme jako pozitivní," uvedl Pelikán.

Důvodem loňského stěhování výletní lodě z Olomouce do Přerova jsou rozsáhlá protipovodňová opatření, které se nyní budují na řece Moravě v Olomouci, kde tak zůstává pro výletníky jako jediná loď Marie Terezie. V Přerově počítají provozovatelé s více sezonami, tu letošní hodlají oživit dalšími novinkami. „Letos chystáme koncept, který funguje v Olomouci ... Jde o nabídku pro školní výlety, degustační soukromé plavby a kulturní akce, které chceme dělat na nábřeží Bečvy," doplnil provozovatel. Chybět nebudou tradiční rodinné, firemní a rozlučkové plavby.

Přerovské přístaviště se nachází u Centra Mlýn na pravém rohu Bečvy hned naproti historických hradeb. Výletní loď Kordulka pojme 12 cestujících. Dříve několik let brázdila řeku Moravu, předloni k ní přibyla mladší sestra Marie Terezie se stejnou kapacitou. Plavit se po řece Bečvě na palubě Kordulky se budou moci návštěvníci ode dneška do poloviny října v režimu stejném jako loni, tedy ve všední dny úterý až pátek v odpoledních hodinách. O víkendu bude loď jezdit po celý den. V letních měsících se plavby uskuteční v případě zájmu také dopoledne, dodal Pelikán. Rezervace je možná na stránkách www.plavbyprerov.cz.

Autoři

Štítky rekreace, doprava, zábava, loď, Ololoď, Kordulka, Šimon Pelikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.