pátek 19. dubna 2024 Rostislav

VÍKEND PODLE DRBNY: Vychutnejte si hudbu na Náměšťfestu, zajezděte si na longboardu nebo uctěte památku Mistra Jana Husa

Dobré jídlo, skvělá zábava, parádní hudba a nezapomenutelné okamžiky vám nabídnou zajímavé kulturní a sportovní akce v našem kraji.

SOBOTA

Náměšťfest startuje od 10:00 v Náměšti na Hané. Vystoupí Žlutý pes, Slza, Mirai a mnoho dalších. Na gurmány čekají nejlepší burgery, regionální pivo a i vegetariáni si přijdou na své. Děti se zabaví u pohádek nebo v dětské zóně a malé i velké jistě zaujme výstava nových aut nebo Yoga akademie. Děti mají na akci vstup zdarma, dospělé vstupné vyjde na 450 korun a děti do deseti let 250 korun.

PSALI JSME: Na Náměšťfestu vystoupí Voxel, Mirai a další. Akce nabízí bohatý doprovodný program pro dospělé i děti

Oslavy k uctění památky Mistra Jana Husa se budou konat před třetí hodinou odpoledne v areálu Doly v Horce nad Moravou. Na místě budou k vidění hasičská vozidla, ukázky práce policie, hasičů a Červeného kříže. Na návštěvníky čeká bohatý zábavný program. Celé odpoledne bude hrát k tanci a poslechu Postřelmovská Muzika a od 19:00 Country Pracka.

PSALI JSME: V Horce nad Moravou pořádají dobrovolní hasiči oslavy k uctění památky Mistra Jana Husa

Na fotbalovém hřišti ve Vilémově odstartuje pátý ročník velmi oblíbených Her bez hranic. Vesnické týmy čeká zápolení v netradičních disciplínách, a tak o zábavu rozhodně nouze nebude. Od 20:00 se návštěvníci mohou těsit na letní karneval a celá akce vyvrcholí ohňostrojem. Vstupné na akci je zdarma.

PSALI JSME: Hry bez hranic ve Vilémově nabídnou den plný zábavy, nebudou chybět zábavné soutěže i dobré jídlo a pití

Vyznavači jízdy na longboardu se prohánějí po slavné závodní trati Ecce Homo ve Šternberku. Do akce Ecce Homo Freeride se můžete zapojit kdokoliv. Je totiž určena pro začátečníky i pokročilé bez věkového omezení. Zúčastnit by se mělo více než sto jezdců i z Maďarska a Slovenska. Pořadatelé chystají klasické freeride (jízdy z kopce dolů) i ranní jízdy, Dalovský trip a noční palby. Jezdit se bude od rána do večera, za jakéhokoliv počasí.

PSALI JSME: Na Ecce Homo budou od čtvrtka do neděle jezdit závodníci na longboardech

NEDĚLE

Jízda králů v Doloplazech začne 6. července, kdy bude hodová zábava, ta vyvrcholí koncertem Revivalu Věry Špinarové. K tanci a poslechu zahraje NEGATIV a na návštěvníky bude čekat bohaté občerstvení. O den později se v 11:00 bude konat slavnostní krojovaná mše, po které všechny čeká bohatý kutlurní program. Budete moci zhlédnout ukázky dobové techniky a řemesel, zúčastnit se Hanáckého trojboje, průvodu královy družin nebo si užít vystoupení dechové kapely Věrovanka.

PSALI JSME: Jízda králů v Doloplazech nabídne krojovanou mši, koncert Věrovanky a jarmark

Autoři | Foto pixabay.com, Facebook Pavlína Frelichová, Městys Náměšť na Hané, SDH Horka nad Moravou, Dacebook Ecce Homo Freeride

Štítky víkend, kultura, děti, zábava, divadlo, kino, sport, vzdělání, hudba

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.