úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Vlastivědné muzeum v Olomouci své výstavy přiblíží zájemcům on-line

I přestože mají zavřeno, své výstavy chtějí dostupným způsobem přenést do on-line prostoru.

„Jak jistě víte, tak s ohledem na nynější situaci v republice související s celostátní karanténou kvůli koronaviru COVID-19 muselo být uzavřeno i naše muzeum. Tím samozřejmě i aktuální a jistě zajímavé výstavy nebudou moci navštívit ti, kteří by si to přáli. Proto jsme se rozhodli, že když lidé nemohou za námi, tak my půjdeme za nimi!“, uvedl ředitel Vlastivědného muzea v Olomouci Břetislav Holásek.

Muzeum tak ve spolupráci s portálem olomouc.cz a s Týdeníkem olomoucka, bude na svých sociálních sítích a webových stránkách přinášet vždy dvakrát do týdne zajímavosti přibližující exkluzivní výstavu Největší záhady a tajemství světa i kartářskou výstavu Čertových obrázků. Kurátoři Vlastivědného muzea také aktuálně připravují výběr toho nejzajímavějšího ze stálých expozic Vlastivědného muzea v Olomouci.

„Jsem velice rád, že Vlastivědné muzeum v Olomouci, i v těchto náročných podmínkách našlo cestu, jak zpřístupnit současné výstavní projekty veřejnosti, alespoň tímto způsobem,“ doplnil Petr Vrána, náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vlastivědné muzeum v Olomouci

Štítky muzeum, Olomouc, výstava, sociální sítě, internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.