sobota 20. dubna 2024 Marcela

Co dělat v karanténě? Podívejte se na seznam legálních možností, jak si udělat kino doma

Možností, jak sledovat filmy on-line a legálně z pohodlí domova je dnes nekonečně mnoho. Přinášíme vám seznam "video-on-demand" platforem a webů, kterých lze využít právě v těchto dnech. Objevte krom Netflixu, či HBO GO další možnosti kina doma.

Aerovod

Aerovod není novinkou. Přináší z většiny nové české i zahraniční filmy, známější i festivalové tituly. Za stažení jednoho filmu zaplatíte 60 korun, měsíční předplatné však stojí 150 korun. Pusťte si třeba Vlastníky, Staříky, dokument o Jiří Suchém, či oscarového Parazita.

Dafilms

Dafilms je největším hráčem na českém trhu na poli dokumentárních filmů. Nabídka je široká, od krátkých po celovečerní filmy. Každý týden přidávají nové dokumenty české i světové. Najdete zde např. tvorbu Heleny Třeštíkové, Víta Klusáka, Věry Chytilové a spoustu dalších. Nově se na tento web přesunul přerušený festival Jeden svět. Za měsíční předplatné dáte 135 korun, za roční 1350 korun, některé krátké filmy jsou zdarma. Jeden vytoužený film však můžete zhlédnout volně po sdílení na Facebooku.

Česká filmová klasika

Průběžně doplňovaná videotéka Národního filmového archivu kompletně zdarma. Staré československé černobílé filmy pro milovníky zrnitého obrazu a pamětníky. Najdete zde klasiky jako Kladivo na čarodějnice, Jana Žižku, Holubici, nebo Petrolejové lampy.

Filmy česky a zadarmo

Youtubový kanál distribuční společnosti Bioscop. Filmy všech možných žánrů, vše česky nebo v dabingu. Nově tam také bude na omezenou dobu přibývat oblíbených českých filmů (Samotáři, Pelíšky, Fair Play), které Bioscop uvolnil právě v návaznosti na karanténu kvůli koronaviru. 

iVysílání ČT

Poměrně známá věc, velká spousta pořadů, seriálů a filmů vysílaných na kanálech České televize. 

IDFA

Na dvě stovky filmů zdarma nyní poskytl ze své kolekce jeden z největších světových dokumentárních festivalů IDFA. Sledovat lze pouze s anglickými titulky. Pestrý výběr kvalitních dokumentů z různých zemí světa. 

Aniont

Platforma výhradně pro krátké české animované filmy, z nichž velká část je určena dětem. Jsou k dispozici zcela zdarma. Některé jsou koncipovány do pásem, např. Aniont dětem, Jan Bubeníček uvádí, České i slovenské loutky, atd.

Festival Scope

Pravidelně obměňovaná a časově omezená nabídka málo známých festivalových filmů. Po rychlé registraci zdarma. Vše s anglickými titulky.

Edison Filmhub VOD

Tato zajímavá platforma pod palcem pražského kina Edison Filmhub stojí 89 korun měsíčně. Každý měsíc nabízí svůj výběr 15 filmů a zároveň má zdarma k dispozici tři on-line TV kanály: Film Europe (evropské filmy různých žánrů, vysílá každý den jako běžná TV), Be2Can (tedy filmy z Cannes, Benátek a Berlína, vysílá od 22:00 do 04:00) a Československo (filmy od první republiky po revoluci, vysílá 18 hodin denně).  

MUBI

Každý den nový zahraniční film s omezenou měsíční platností. Staré filmy i novinky, kinematografie ze všech koutů světa. první tři měsíce za deset korun, poté za předplatné.

AVA VOD Library

Trochu komplikovanější přístup, ale vše zdarma. Pokud jste registrovaným čtenářem jakékoli knihovny po světě, napište jim o tzv. token, měli by vám jej poskytnout. Poté se dostanete k platformě čítající pár desítek málo známých titulů jak hraných, animovaných i dokumentárních snímků. Vše v anglickém jazyce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky kultura, kino, film, karanténa, online

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.