pátek 3. května 2024 Alexej

Online představení Vzpoury nevěst vynesla mobilnímu hospici přes 18 tisíc korun

Ve čtvrtek 9. dubna mělo na YouTube kanále Moravského divadla online derniéru představení Vzpoura nevěst. Při sledování mohli diváci přispívat na provoz zdravotnického zařízení Nejste sami - mobilní hospic. Formou dárcovských SMS a příspěvků na účet obdrželi přesně 18 600 korun.

V pandemické době, kdy jsou divadelní budovy uzavřené, se rozhodlo Moravské divadlo setkat se svými příznivci alespoň ve virtuálním hledišti. Činoherní inscenace Vzpoura nevěst se tak své derniéry dočkala na YouTube kanále Moravského divadla. Záznam představení byl zveřejněný ve čtvrtek 9. dubna od 18 do 24 hodin a dočkal se přes tisíc zhlédnutí. Součástí videa byly informace, jakým způsobem mohou diváci podpořit nestátní zdravotnické zařízení Nejste sami – mobilní hospic, jejímž hlavním posláním je poskytovat mobilní hospicovou péči pro děti a dospělé v okolí Olomouce. Díky dárcovským sms a příspěvkům na bankovní účet činí celkový výtěžek 18 600 korun.

„Jedná se pro nás v této době o nezanedbatelnou částku, která nám pomůže dofinancovávat provoz mobilní specializované paliativní péče. Ta je v těchto dnech více než jindy závislá na drobných darech a dárcích. Věříme, že se nám díky takovým aktivitám podaří přečkat pozastavení a rušení nejrůznějších dotačních titulů, bez kterých bychom nebyli schopni naše služby nadále provozovat. Moc děkujeme všem dárcům, kteří přispěli, naše obrovské poděkování patří také Moravskému divadlu za uspořádání celé akce,“ uvedl zakladatel a předseda správní rady hospice Martin Štainer.

S poděkováním se připojil také ředitel Moravského divadla David Gerneš. „Těší nás, že i v této těžké době si lidé pomáhají. Když nyní nemůžeme hrát představení v divadle, snažíme se najít jiné formy kontaktu s diváky a jsme rádi, že dobročinný projekt pro mobilní hospic Nejste sami získal takovou odezvu. Děkuji všem, kteří podpořili dobrou věc, a doufám, že se brzy setkáme v hledišti našeho divadla,“ zdůraznil Gerneš.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto FB Moravské divadlo Olomouc

Štítky kultura, online, divadlo, benefice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.