sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucké kino Metropol opět promítá filmy u vás doma

Ačkoliv je budova kina kvůli opatřením proti šíření koronaviru pro veřejnost uzavřená, fanoušci o filmový zážitek nepřijdou. Kino Metropol se přidalo k dalším kinům z celé republiky, která umožňují zhlédnout filmy online z pohodlí domova v rámci projektu Moje kino LIVE.

Online kino v následujícím týdnu uvede zajímavý program, hned v pondělí nabídne ruské poválečné drama Vysoká dívka, které získalo dvě ocenění na festivalu v Cannes. Ve středu je možné vidět jeden z nejlepších dokumentů loňského roku, na Oscara nominovaný dokument Pro Samu. Čtvrtek patří výjimečnému polskému drama Corpus Christi, který rozhodně stojí za vidění. V sobotu pak do programu zařadí dosud v kinech neviděný snímek Peanut Butter Falcon o chlapci s downovým syndromem.

Více informací, kompletní program a vstupenky naleznete na webových stránkách kina Metropol.

Pondělí 19. října│VYSOKÁ DÍVKA
Úterý 20. října│TINTORETTO - REBEL Z BENÁTEK
Středa 21. října│PRO SAMU
Čtvrtek 22. října│CORPUS CHRISTI
Pátek 23. října│MATTHIAS A MAXIME
Sobota 24. října│PEANUT BUTTER FALCON
Neděle 25. října│BÍLÝ BÍLÝ DEN

Virtuální kino není pouhým sledováním filmu online. „Na film si musí divák vyhradit daný čas, sleduje ho díky tomu pozorněji a bez pauz, stejně jako v kině. Prostředí kina navodí vedle samotného výběru filmu i úvody dramaturgů, debaty a další přidružené formáty, které mají co nejvíc všem fanouškům kina připomínat jejich přirozené prostředí,“ uvádí Denisa Wasiewiczová, programová vedoucí kina Metropol. „Zásadním prvkem projektu je chat, který je během streamu pro zájemce k dispozici, aby si diváci mohli povídat, sdílet své dojmy a zkrátka být spolu v kině,“ dodává.

Předprodej končí v den projekce v 20.00. Vstupenky stojí od 100 korun do 500 korun a je na každém divákovi, jakou z částek se rozhodne za stream kinu zaplatit a finančně jej tím podpořit podle svých možností. Vstupenky zakoupíte na webových stránkách kina.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Kino Metropol

Štítky kino, metropol, olomouc, online, doma, live, moje kino

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.