pondělí 29. dubna 2024 Robert

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vědecká knihovna v Olomouci přiblíží výstavu Ottovy Čechy virtuální prohlídkou

PR článek

Vědecká knihovna v Olomouci připravila k nově vydané knize Ottovy Čechy doprovodnou komentovanou prohlídku tematické výstavy. Tu knihovna zprostředkuje na svých facebookových stránkách. Nová publikace nabízí na 380 stránkách s více jak 800 dobovými vyobrazeními to nejzajímavější z putování Čechami na přelomu 19. a 20. století

Virtuální prohlídka výstavy ke knize Ottovy Čechy začne ve čtvrtek 5. listopadu v 17:00 na facebookových stránkách Vedecké kinovny v Olomouci.

Autory, Petru Kubíčkovou a Lubomíra Novotného, zajímalo, jak doboví autoři původního výpravného cyklu Čechy – kolektivní dílo o krásách, umění, poezii i folklóru české krajiny vnímali krajinu kolem sebe – zdali očima historika, romantického tuláka, bojovníka za národní věc či očima přírodovědce, zdali při putování krajinou sledovali primárně přírodní výtvory či je zajímali lidé, případně architektonické památky či průmysl.

Vědecká knihovna v Olomouci v listopadu vydává Ottovy Čechy

V listopadu vyjde publikace, která dnešním čtenářům zpřístupňuje monumentální vyprávěcí pramen z přelomu 19.–20. století.

Chcete-li se přenést do časů, kdy byl českým králem František Josef I., kdy v českých luzích a hájích žili pospolu a vedle sebe Češi a Němci, kdy žil svůj druhý život Jan Žižka, ale i Karel Havlíček či probíhající industrializace dramaticky měnila krajinu, potom je publikace Ottovy Čechy. Obraz země v letech 1883–1908 určena přímo pro vás.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VKOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.