čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

V pondělí začíná předprodej vstupenek na letošní Garden Food Festival, konat se bude v půli května

Pokud plánujete zúčastnit se letošního Garden Food Festivalu, nezapomeňte zablokovat v kalendáři víkend 14. a 15. května. Vstupné v předprodeji, který začíná 1. února, vyjde zájemce na rovnou stokorunu. Na místě bude vstupenka o padesátikorunu dražší. Vhodným dárkem nebo překvapením může být vstupenka s 10 grešlemi (festivalové platidlo), která je v předprodeji k mání za 350 korun.

Návštěvníci festivalu se mohou těšit na dvacítku vybraných restaurací z Olomouckého kraje, zajímavé kuchyně z celé republiky i ze zahraničí, delikatesy jako jsou hmyzí speciality,lanýže či husí játra. Stejně jako loni je velkým magnetem program na pódiu. Svoje kuchařské umění předvede Zdeněk Pohlreich s Eliškou Bučkovou, Halina Pawlowská, regionální špičky Jaroslav Klár či Přemysl Forejt, na pódiu se představí i  „lanýžový kuchař“ Radim Svačina nebo "Chilliman" Tomáš Nový, který sklidil velký úspěch se svou papričkovou show. Lidé mohou ochutnat speciální kávy, olivové oleje, sýry, sushi, husí a kachní delikatesy, oslí speciality, vegetariánská jídla, sladkosti z nejlepších cukráren, molekulární gastronomii, různé druhy piv, vín či destilátů. Navštívit mohou stánky nejlepších českých restaurací i vysokoškolské menzy, ze zahraničních kuchyní se představí Poláci, Chilané či Italové. Samostatnou sekci tvoří nejlepší regionální produkty – sýry, uzeniny, cukrářské výrobky či piva z minipivovarů. Pořadatelé nezapomínají ani na děti, pro které je připraven celodenní zábavný program.

Předprodej bude probíhat prostřednictvím sítě Ticketstream, včetně cestovních kanceláří ČEDOK a FIRO-tour. Vstupenky pořídíte také na tradičních místech v Olomouci - v Infocentru (podloubí radnice) a v Bounty Rock Café (Hálkova 2, vstup z Třídy Kosmonautů).

Garden Food Festival Olomouc je regionálním festivalem dobrého jídla a pití, který si klade za cíl dlouhodobě ukazovat široké veřejnosti ve městě, kraji i v celé republice, že v olomouckém regionu je řada kvalitních restaurací a kuchařů, kteří dělají svoji práci s radostí a dobře. Podporujeme místní výrobce a farmáře, regionální potraviny a značky, cestovní ruch ve městě i kraji, propagujeme gastroturistiku. Přinášíme nové trendy v gastronomii, ukazujeme zajímavé koncepty, přivážíme špičkové kuchaře.

Čtěte více:

 

Tisková zpráva | Foto Garden Food Festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.