pátek 29. března 2024 Taťána

Snaha o realizaci přístavby nového Muzea umění je opět v jednání

Olomouc se možná opravdu dočká nové přístavby Středoevropského fóra (SEFO), už letos se totiž rozhodne o financích určené na tento projekt.

O realizaci takzvaného Středoevropského fóra Olomouc (SEFO) jsme byli informováni už před několika lety.  Nakonec se ale tento projekt neuskutečnil, protože se na SEFO nepodařilo získat dostatečné množství financí a žádost o stavbu byla zamítnuta. Muzeum se však svých velkých ambicí nevzdalo a do roku 2016 vstoupilo s tím, že realizaci definitivně vyřeší i přes velkou nepřízeň olomouckých občanů.

Nová, moderní výstavba muzea má stát zhruba 350 milionů korun, avšak z evropských dotací je stanovený limit jen 140 milionů korun. „Pak se jeví jako poslední možnost státní rozpočet. Letos se chci pokusit s ministerstvem kultury najít definitivní řešení této situace,“ řekl ředitel Muzea umění Michal Soukup. Výstavba zcela nové budovy je podle Soukupa nutností, především kvůli nedostačující kapacitě našich aktivit. Podle mluvčího Muzea umění Olomouc Petra Bielesze je původní návrh v podobě pěti betonových budov minulostí a bude připravena nová architektonická soutěž na podobu novostavby.

Čtěte více:

Autoři | Foto MUO http://www.olmuart.cz/

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.