úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Olomoucký blogger organizuje akci Party4Help, výtěžek půjde na pomoc onkologicky nemocným

Dobré skutky se dějí. Důkazem je i akce Party4Help, kterou organizuje olomoucký student a blogger Martin Šimek za podpory Buddy's klubu. Výtěžek z celé akce půjde totiž na pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým.

Akce proběhne v olomouckém Buddy's klubu v pátek 8. července. Podle slov organizátorů nebudou chybět kvalitní Djs a dobré pití. Vlastně taková normální páteční pařba, s tím rozdílem, že výtěžek z celé akce se připíše na účet neziskové organizaci Amelie, která poskytuje bezplatnou psychosociální pomoc onkologicky nemocným a jejich blízkým.

"Na úplném počátku jsem napsal na pár facebookových stránek, že bych něco takového chtěl zorganizovat a jestli někdo nemá kontakt na někoho s leukémií. Během příštích dvou dnů se mi ozvalo veliké množství lidí z Olomouce s radou, jak mám postupovat a kde mám takové lidi hledat. V tu chvíli jsem si uvědomil, že lidí, kteří potřebují pomoc, je mnoho, a že lepší by bylo, zaměřit se na nějakou organizaci, která takto lidem pomáhá už delší dobu a pomoci zde. Jedním z lidí, kteří mi napsali, byl příbuzný koordinátorky centra Amelie pro Olomouc. Hned druhý den jsem si s ní dal schůzku a vyslechl si, co přesně dělají a na jaké lidi se zaměřují," vysvětluje organizátor akce Martin Šimek.

Pro svůj záměr brzy našel Šimek i klub, v kterém ho může realizovat. "Základem každé párty je klub, a proto jsem byl velice překvapen, s jakým zapálením se provozovatel Buddy‘s klubu k celé věci postavil, nejen že nám poskytne prostory klubu, ale také přišel s několika nápady, které celou akci zvednou na mnohem větší úroveň," vysvětluje Šimek.

Oficiální facebookovou akci najdete zde, v případě, že byste chtěli akci podpořit nebo měli nějaké dotazy, kontaktujte organizátory na simekmartas@gmail.com.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.