sobota 20. dubna 2024 Marcela

Malý princ, Bajaja, pračlovíček a další pohádkové bytosti ovládnou tento měsíc Šantovku

Nejen tyto pohádky, které jsou známé spíše starší generaci, si můžete připomenout celý červen v Galerii Šantovka. Pro mladší děti jsou připraveny také moderní pohádky, divadelní představení, hřiště i dílničky.

Už tuto sobotu 4. 6. začíná akce s názvem Dětský svět s Mattelem, která potrvá do 12. 6. Nejenže budou připravené hrací plochy pro děti s panenkami Barbie, autíčky Hot Wheels, potomky monster z Monster High nebo Mašinkou Tomášem, ale dokonce se zúčastní „živá“ Barbie s Kenem.

Nebudou chybět ani soutěže a hry pro děti, kde mohou vyhrát rozličné ceny. Pořádají se také workshopy pro děti, kde si budou moci vyzkoušet, jak se navrhuje oblečení nebo zkusit nový účes ve vlasovém studiu.

Děti si mohou přijít zahrát denně od 10 do 18 hodin. 

Hlavním lákadlem je však Divadelní Festival pohádek. Ten bude probíhat deset dní od 9. do 19.6. vždy od čtvrtku do neděle. A program je opravdu bohatý. Celkem se odehraje dvacet tři představení, které jsou rozdělené do kategorií podle věku, aby si každý přišel na své.

Děti od tří let mohou zajít se svými rodiči třeba na pohádku O pračlovíčkovi, Klauna Pingu, Kluka z plakátu a další. Starší si zase užijí Malého prince, netradičního Alibabu nebo Klauna BILBA. Představení pro děti starších patnácti let jsou vhodné i pro dospělé a určitě se nebudou nudit při Drž mě pevně, miluj mě zlehka nebo Testosteronu

O pračlovíčkovi z Divadla Tramtárie:

Představení se odehrají v Divadle na Šantovce ve třetím patře, čtvrtky a pátky odpoledne a o víkendu od 10 do 19 hodin. Po celém centru se v tyto dny budou také konat doprovodné akce. Připraveny jsou soutěže pro děti, malování na obličej, kejklíři nebo zvířátka ze Zoo Olomouc. Ve tvořivých dílnách si budete moci vyrobit prstové loutky, přáníčka pro Malého prince a lámat si hlavu nad různými hlavolamy. Dostaví se Šantík a další skvělí kamarádi.

Ceny vstupenek na jednotlivé představení se pohybují od 20 do 150 korun. Závěrečný Koncert Neposlouchej to! od skupiny Kašpárek v rohlíku vyjde na 250 Kč. 

Předposlední den v červnu 30.6. se uskuteční pohádková Dětská farma, která bude umístněná vedle venkovního dětského hřiště. Bude připraveno několik stanovišť, kde si děti budou moci vyzkoušet, jaké je to rýžovat zlato, mlít mouku mezi dvěma kameny, péct chleba nebo třeba vážit řepku. Zaskáčou si na nafukovacím hradě, opečou buřty a půjčí si stylové kostýmy. Za splněné úkoly obdrží body, které pak mohou vyměnit za ceny.

Podrobnější program Divadelního Festivalu pohádek:

 

Autoři | Foto pixabay.com, Divadlo Tramtárie - Tomáš Frait

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.