sobota 20. dubna 2024 Marcela

Chcete, aby byla vaše fotka vystavena v Muzeu umění? Máte jedinečnou možnost

Muzeum umění Olomouc vyhlašuje fotosoutěž při příležitosti výstavy Jindřicha Štreita. Soutěž nazvaná podle Štreitova nejznámějšího cyklu „Vesnice je svět“ probíhá do 31. srpna. Vítězné fotografie budou v muzeu vystaveny.

Cyklus fotografií „Vesnice je svět“ vznikal od roku 1978 především v bývalých Sudetech.

Štreit se stal součástí životů vesnických obyvatel, udivovala ho koncentrace radostí i tragédií na jednom místě. Snažil se o všeobecně srozumitelné postižení hlavních rysů lidského života tak, jak je vypozoroval v konkrétních situacích rodin, dětí, partnerů či kolegů na pracovišti. A že se mu to podařilo, dokládají stovky výstav po celém světě,“ řekla kurátorka Štěpánka Bieleszová.

Fotografie do prázdninové fotosoutěže by měly být zaměřené na podobná témata. Své snímky můžete do muzea donést, poslat poštou (Denisova 47, 771 11 Olomouc), poslat e-mailem na adresu bielesz@olmuart.cz nebo je stačí sdílet na sociálních sítích s hashtagem #streitsoutez nebo #muzeumumeni.

Fotografie posoudíme s Jindřichem Štreitem. Všechny zveřejníme na internetových stránkách muzea a tři vítězné vystavíme v Muzeu moderního umění,“ doplnila Bieleszová. Vítěze muzeum ocení knihami a celoroční volnou vstupenkou.

Čtěte více:

Autoři | Foto commons.wikimedia.org

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.