pátek 26. dubna 2024 Oto

V sobotu odstartuje další ročník multižánrového festivalu Letiště

Již tuto sobotu odpoledne odstartuje v Hranicích třetí ročník multižánrového festivalu Letiště, který se letos soustředí na jediné: obrnit se před živelnou katastrofou a užít si neopakovatelný mejdan. Počasí zatím festivalu nepřálo nikdy, a tak se organizátoři rozhodli poddat se tomu a počítat rovnou s nejhorším.

Konec konců, loni to chvíli před otevřením areálu ani nevypadalo, že na místě poničeném vichřicí vůbec někdo vystoupí. Neuvěřitelná píle všech přítomných ale dala vzniknout legendě. Nic není nemožné a všechno je možné, pokud se dají dohromady správní lidé ve správný čas a na správném místě.

Letošní program je sice skromnější než v předchozích letech, ale opět o něco vytříbenější. Za zmínku rozhodně opět stojí brněnský modulární čaroděj HRTL, který se hranickému publiku představil již loni. HRTL, oceněný při posledním udělování žánrových cen Anděl, vychází především ze současnosti i minulosti ravové kultury, a předvede tedy svoji experimentální show v rytmu analogového techna.

Dalším objevem letošního ročníku jsou bezpochyby Noisy Pots. Kapela si zažila turné v podstatě po celé západní Evropě a to jak v ulicích, tak na největších festivalech. Noisy Pots přijedou samozřejmě i s celou sadou hrnců, na které vykouzlí neotřele podmanivé rytmy.

Ze Slovenska dorazí Jimmy Pé, mladá vycházející hvězda slovenské elektroniky, který se představil i na olomouckém filmovém festivalu AFO. Jimmy Pé přiveze večírek plný elektronické melancholie i euforie. Návštěvníky provede nocí plnou blesků a deště společně s některými hosty ze své nejnovější desky, Fake Fantasy.

Zapomenout  by se nemělo ani na další brněnský support, a to indie rockovou kapelu Ghost of You. Ta má za sebou už bohatou festivalovou minulost a před sebou rozhodně zářnou budoucnost. Je to tedy jedinečná možnost poslechnout si na živo oblíbené, ale zatím ne tak profláklé miláčky festivalů Rock For Poeple, MFFKV, Colours of Ostrava aj.

Na místě je samozřejmě zajištěno parkování, prostor pro stavbu vašeho stanu a občerstvení ve formě domácích grilovaných burgerů, vymazlených hot dogů, fresh salátů a dalších.

Přejeme hezký a klidný let!

Sledujte také událost na FB.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.