středa 24. dubna 2024 Jiří

Metropol zve v pátek na drama Julieta renomovaného režiséra Pedra Almodóvara

Pedro Almodóvar, dvojnásobný držitel Oscara, je zpět a je ve formě. Režisér a scénárista, který na španělském filmovém nebi září už od osmdesátých let, započal svou kariéru ztřeštěnými komediemi a dopracoval se až k tématům sexuálně perverzním, nebo citově vypjatým melodramatům. Jeho poslední komedie Rozkoš v oblacích (2013), se však neshledala s valným úspěchem a o to s větším napětím jsme očekávali jeho nejnovější snímek Julieta (2016).

Almodóvar skutečně nezklamal a znova získává ztracené kredity. Jeho cit pro vykreslení vyhrocených mezilidských vztahů se tentokrát ukázal na příběhu neúplné rodiny, jejíž příběh Almodóvar retrospektivně vypráví. Jeho talent se projevuje i na způsobu, kterým divákům předkládá informace. Na zvraty a rozuzlení si při sledování musíte náležitě počkat, přesto zůstane spousta otázek nezodpovězených. Právě ona nevyřčenost a záhadnost pomáhá k rostoucímu emočnímu zážitku, který sílí ještě dlouho po skončení filmu. Vše podstatné totiž ve filmu je.

Snímek o osudu, komplexu viny a nepochopitelných tajemstvích, která nás vedou k tomu, že lidi, které milujeme, vymažeme ze svých životů, jakoby nic neznamenali uvede Kino Metropol v pátek 2.9.

Čtěte více:

 

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.