pátek 26. dubna 2024 Oto

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

O víkendu se na Floře konají Dožínky, organizátoři připravili pro návštěvníky zajímavý program

PR článek

Dožínky Olomouckého kraje a hospodářská výstava je projekt obnovené tradice, který se již podruhé vrací na Výstaviště FLORA Olomouc. Tato slavnost zemědělců z celého kraje se koná 17. a 18. září 2016. Jde o lidovou slavnost na ukončení žní s předáváním dožínkových věnců hospodáři (ministr, hejtman a primátor města) a pak těm nejlepším zemědělcům z kraje.

Slavnost se bude konat po dva dny na Výstavišti FLORA Olomouc, ve Smetanových sadech. Součástí bude bohatý kulturní program s hudební produkcí a program pro děti. Po oba dva dny naše zemědělské podniky nebo přímo prodejci zemědělské techniky vystavují nejmodernější zemědělské stroje, součástí je také výstava historických zemědělských strojů a nejrůznějších pomůcek, které naši předkové ke své činnosti používali.

Připravena je výstava hospodářských zvířat (skot, ovce, kozy, koně) a drobného zvířectva (králíci, drůbež, holubi).

Lákadlem je také prezentace a ochutnávka těch nejkvalitnějších výrobků oceněných v soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje a Výrobek Olomouckého kraje. Návštěvníci výstavy mohou oceněné výrobky nejen ochutnat, ale také zakoupit.

Ve spolupráci se Zemědělským svazem ČR bude pro zájemce připravena naučná stezka, kde  získají informace o zemědělství, potravinářství, chovu zemědělských zvířat a pěstování zemědělských plodin.

Na akci jsou pozváni: Ing. Marian Jurečka (ministr zemědělství), Ing. Jiří Robořil (hejtman Olomouckého kraje), Doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (primátor města Olomouce), Ing. Miroslav Toman  (prezident AKČR a další).

Na akci dorazí i ministr zemědělství Marian Jurečka, primátor Olomouce Antonín Staněk, hejtman kraje Jiří Rozbořil nebo Miroslav Toman, prezident Asociace krajů České republiky.

Čtěte více:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.