sobota 20. dubna 2024 Marcela

Kino Metropol uvádí nové české drama Zloději zelených koní s Pavlem Liškou

Už dnes si můžete zajít do olomouckého Kina Metropol na nové české drama s názvem Zloději zelených koní. Představení začíná od osmi hodin a nabídne skvělého Pavla Lišku, Marka Adamczyka, Jenovéfou Bokovou a mnoho dalších.

Zběhlý student geologie Pavel a nezaměstnaný zemědělec Kačmar se živí jako nelegální kopáči vltavínu, zelených polodrahokamů z jižních Čech. Ten první proto, aby nebyl závislý na manželce Karolíně, ten druhý, aby uživil rodinu. Existence na hraně zákona jim dává peníze, svobodu a nezávislost, ale také vyžaduje těžkou fyzickou dřinu, obezřetnost před policií a převrácený životní režim. Dřou, riskují, utíkají, potýkají se s nebezpečím. Při kopání vltavínů jde totiž i o život. To se Karolíně nelíbí. Chce, aby Pavel nechal kopání a vrátil se do normálního světa. Ukáže se však, že Karolína má i další důvody, které se už zdály být pohřbeny v minulosti, minulosti, která se s vltavíny znovu vyplavila na povrch.

Osud jednoho z hledačů vltavínů popsal spisovatel Jiří Hájíček ve stejnojmenné knize Zloději zelených koní. Román zaujal scénáristku Hanu Wlodarczykovou a jejího manžela, režiséra Dana Wlodarczyka. Společně s Petrem Jarchovským napsali scénář pro film, který vychází zejména z osudu hlavního hrdiny, ale ve své podstatě příběh především sleduje vývoj vzájemných vztahů mezi Pavlem, Karolínou a Kačmarem.

Snímek Zloději zelených koní je v distribuci doplněn předfilmem, krátkým animovaným snímkem Strom režisérky a výtvarnice Lucie Sunkové. Tento poetický snímek vznikl v česko-francouzské koprodukci a byl vytvořený náročnou animační technikou – olejomalbou na sklo.

Kino metropol film uvede dnes v 20:00, vstupenky si můžete rezervovat zde.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto Imdb.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.