pátek 26. dubna 2024 Oto

Noshit: o potřebě dělat z párty umění. V Olomouci se akce koná již podruhé

Akce Noshit zaměřující se na elektronickou hudbu si jede party po své ose. Je důkazem, že ne všechny neony v klubech svítí stejně. Sabotáž klasických diskotékových dýdžejů se poprvé uskutečnila v dubnu letošního roku, a vytvořila obrovský potenciál zvolit ke klubové scéně v Olomouci trochu jiný přístup. Tuhle sobotu 15. 10. se zvuk zesílí spolu s přicházejícím Noshit vol. 2.

Noshit je událostí, která dokáže během jednoho večera absolutně změnit dramaturgickou koncepci, cílovou skupinu i podobu 15 Minut music clubu. V zápalu jasné vize posunout vnímání párty na umění, které se tvoří horkými kabely, krabičkami a energií daného okamžiku, vymysleli Benedikt Šána a Filip Smečka, dva mladí kluci z Olomouce událost, kde srostete s prostorem i hudbou. Živá elektronická produkce nabídne pohled přímo na tvůrčí proces interpretů, kteří vytváří svou vlastní hudbu tvořenou povětšinou z krabiček.

Opět se bude malovat na tělo připravenými UV barvami. Tentokrát je výběr barev a celkový design prostoru ještě propracovanější a sladěný s plakátovým vizuálem do pálivé červené a zářivě tyrkysové barvy. Svítit v barvách klubu a odrážet svou energii je hlavní chemií, s kterou budou interpreti pracovat. Nedokonalé tahy na pokreslených tělech a tóny tvořené v zápalu improvizace jsou pro organizátory mnohem přitažlivější, stejně jako nemít dokonale nastudovaný line up, jak sami řekli:

„Nechtěli jsme z Noshitu vytvořit událost na jednu noc, ale vybudovat z něj „brand“ – pojem, který když se řekne, tak už nebudeš potřebovat znát line-up, protože víš, že to bude sakra dobrý a rozhodně zítra nepůjdeš do školy. Stejně jako chodí lidi na Polygon a přesně neví, co se tam bude dít, ale naprosto té akci věří.“

První ročník osazenstvem i atmosférou připomínal křehké alternativní duše tancující v neonových světlech diskoklubu. Nekonečný tanec a euforický doják přijde opět tuhle sobotu, plán na ni máš jasný. Akce se uskuteční od 20.00 v 15 Minut music clubu.

Line Up:

Projekt Goldenhaze

premiérový projekt Viktora Genčura z umělecké skupiny Lesmír.

Pejsek od kočičky
https://soundcloud.com/pejsekodkocicky

Tom Holič
https://soundcloud.com/tom-holic
https://www.facebook.com/kabinettomaholice/

Killie Krankie
https://soundcloud.com/killiekrankie
https://www.facebook.com/kkrankie/

Smeti
https://soundcloud.com/vojtechsmetana
https://www.facebook.com/smetiproduction/?fref=ts

Čtěte více:

Autoři | Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.