čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Metalová událost roku? V pátek vychází nová deska kapely Metallica

Mnozí fanoušci „těžkého kovu“ nemohou v těchto dnech dospat. Počítají každou hodinu do pátečního dne... 18. listopadu oficiálně vychází Hardwired... To Self-Destruct. Po dlouhých osmi letech nová řadovka legendární Metallicy!

Jak asi bude novinka znít, napověděly v uplynulých měsících tři videoklipy. Pojďme si je připomenout...

Hardwired

Pro fanoušky kapely byl 18. srpen malým svátek. Na YouTube se objevila tříminutová vypalovačka Hardwired. Klip možná evokuje časy „černého“ alba z roku 1991, avšak hudebně se Metallica vrací až kamsi k debutu Kill 'Em All. Jak už to tak bývá – metalová veřejnost se rozdělila napůl. Jedna kapelu velebila za nekompromisní song, se kterým už Metallica nějaký ten pátek nepřišla, další poukazovala na to, že je už dnes thrash-metalová scéna úplně někde jinde. Řekněme tedy, že promo start nového alba byl mírně rozpačitý.

Moth Into Flame

Na další skladbu se čekalo něco málo přes měsíc, 26. září byla zveřejněna Moth Into Flame... A pachuť z prvního singlu přece jenom napravila. Šestiminutý flák se sice pohybuje v thrashmetalových vodách, avšak nechybí mu pěkné melodie a příjemný refrén, který se ohlíží až kamsi k dobám kontroverzních alb Load a Reload.

Atlas, Rise!

Třetí kousek byl představen 31. října a zcela subjektivně – jedná se o prozatím to nejlepší, co jsme mohli z alba Hardwired... To Self-Destruct slyšet. Svižná hitovka plná úžasné kytarové práce. Za pozornost stojí hlavně parádní instrumentální střet. Metallica zní uvolněně, křeč z úvodního singlu Hardwired je tatam. Pokud takto bude znít i zbytek alba, je možné, že se bude od dob „černého“ alba jednat o to nejlepší, s čím tato legenda přišla. Nechme se překvapit.

Autoři | Foto Mark Wainwright (Flickr: Of Wolf and Man) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.