pátek 29. března 2024 Taťána

V Metropolu se v pátek koná předpremiéra filmu Miluji tě modře, natáčel se i v Olomouci

Film Miluji tě modře, který se natáčel v létě minulého roku, mimo jiné také v Olomouci, si odbyde premíéru v pátek 20. ledna v olomouckém kině Metropol. Předpremiéry se zúčastní i samotný režisér Miloslav Šmídmajer a zástupci z řad tvůrců a herců.

Film se natáčel v Olomouci v rozmezí 31. května – 7. června, a to v prostorách Vlastivědného muzea. Tehdy mohli Olomoučané potkat v centru Olomouce známé osobnosti, které hrají ve filmu – napříkad Denisu Nesvačilovou, Václava Jílka, Hanu Vagnerovou, Miroslava Táborského nebo Marka Vašuta.

Zápletka filmu se zdá být slibná. Malíř David Bárta žije pod jednou střechou s matkou, která je posedlá jógou. Má záletného otce, který ho neustále zásobuje zaručeně osvědčenými radami, jak dobývat ženy. Osud mu navíc čerstvě nadělí vyhazov z Národní galerie.

Ale to pravé zemětřesení jej v životě teprve čeká. Ve výloze klenotnictví David spatří aranžérku Terezu, krásnou bytost, do které se na první pohled zamiluje. Jenže Tereza má přátele Igora, artistu, rapla a žárlivce, které to zatraceně dobře umí s noži. Přesto se David všemozně snaží Terezu zaujmout a získat její sympatie. Už se může zdát, že se mu to podaří, když jednoho dne Tereza zmizí...

„Václav Jílek se objevil sice už v detektivním seriálu Ach ty vraždy vedle Jiřiny Bohdalové, ale hlavní filmovou roli dostal poprvé. Hraje kunsthistorika, kluka trochu nesmělejšího, ale jinak šikovného a sympatického. Denisa Nesvačilová, známá z šestých Básníků, je jeho vytouženou femme fatale, kolem které se vše točí,“ popisuje ústřední dvojici režisér a producent Miloslav Šmídmajer.

Předpremiéra se odehraje v olomouckém kině Metropol v pátek 20. ledna,  poté bude mít film v kinech premiéru 28. ledna. Lístky jsou k dostání zde.

Čtěte více:

Autoři | Foto archiv filmu Miluji tě modře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.