pátek 29. března 2024 Taťána

Festival WaveBEAT představí Davida Kollera a PSH. Výtěžek podpoří nadaci Šance

Nultý ročník olomouckého festivalu WaveBEAT zveřejnil finální lineup a Letní kino zažije po mnoha letech výjimečnou událost, kterou si tento unikátní prostor zaslouží. Na dvou pódiích se v neděli 18. června představí David Koller, který momentálně zažívá velký comeback s kapelou Lucie, dále hiphopoví PSH, Sabrage a olomoučtí No Distance Paradise, Two Men, Hazydecay, Flash The Readies, Acoustic Fields a Dirty Old Dogs. Celá akce se navíc ponese v dobročinném duchu, když podpoří Sdružení Šance a Transfuzní centrum Fakultní nemocnice Olomouc.

Návštěvníci festivalu WaveBEAT se mohou v areálu Letního kina Olomouc těšit na bohatý program, který bude probíhat už od 12:00. Uskuteční se zde oblíbený design market, rodiny s dětmi v areálu naleznou dětský koutek a od 14:00 také nabitý hudební program. Na dvou stageích se vystřídá hned devět kapel. Na menší, akustické se postupně představí No Distance Paradise, Acoustic Fields, Sabrage a Hazydecay se svými akustickými sety. Na hlavní scéně, která bude umístěna přímo v amfiteátru letního kina, pak můžou zhlédnout koncerty Dirty Old Dogs, Two Men, Davida Kollera, PSH a Flash The Readies.

Na závěr programu pak v amfiteátru proběhne speciální light show od organizátorů festivalu Vzáří, fireshow a premiéra klipu znovuzrozené olomoucké kapely Nylon Jail. Oceňovaný olomoucký bar Blackstuff pak nabídne degustaci prémiových whisky. Velmi důležitou součástí této hudební události je pak benefice pro Sdružení Šance, které dlouhodobě pomáhá dětem s onemocněním krvetvorby. David Koller tak zde vydraží zlatou desku kapely Lucie a další artefakty z jeho bohaté hudební kariéry.

Pivovar Chomout, který kromě piva zajistí speciality z grilu, opékání špekáčků pro děti a mobilní kavárnu, věnuje 2 Kč z každého prodaného piva právě Sdružení Šance. „Zorganizovat tuto akci nás napadlo díky setkání s leukémií, což je jedna z nejčastějších nemocí spojených s anémii, a to u jednoho z našich blízkých kamarádů. Přemýšleli jsme, jak nejlépe zareagovat, a rozhodli jsme se pomoct větší skupině lidí, kteří touto zákeřnou nemocí trpí. Se Sdružením Šance jsem již osobně několikrát spolupracoval, a proto se náš zájem obrátil právě tam. Moc chceme také poděkovat panu Švarcovi z pivovaru Chomout, který nás v takto krátkém čase podpořil a poskytl k dispozici jak areál, tak finanční prostředky k realizaci,“ uvádí jeden z organizátorů Jiří Jirák.

Ve spojení s touto charitativní akcí se zde také bude prezentovat hemato-onkologické a transfuzní centrum Fakultní nemocnice Olomouc, které budou příchozí informovat o možnosti pomoci. Vstupenky je možné zakoupit jak fyzicky, a to přímo v Letním kině, Informačním centru v podloubí olomoucké radnice, Jazztibet Clubu, Rockstar cafe baru, a také online přes portál goout.cz.

Čtěte více:

Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.