pátek 19. dubna 2024 Rostislav

KULTURA V OLOMOUCI: Od tradic přes pohyb až na ulici

Tak nám ty prázdniny končí. Pro někoho bohužel, pro někoho bohudík. Tak či tak, není důvod trávit celé dny doma. V Olomouci se kultura pěstuje celoročně a hned první týden v září má co nabídnout. Na své si přijdou všichni. Dožínky si oblíbí jak dospělí tak i děti, divadelníci by si neměli nechat ujít Karla Rodena a milovníky folku jistě potěší návštěva až z Ameriky.

Sobota 2.9. 

Dožínky Olomouckého kraje 2017 - 10:00 (Výstaviště Flora Olomouc a.s.)

Přijďte si připomenout lidovou slavnost žní. Připravena je pro vás nejen výstava zemědělských strojů, ale i ukázka hospodářských zvířat. V rámci bohatého programu se můžete těšit i na předávání dožínkových věnců či ochutnávku těch nejkvalitnějších výrobků oceněných v soutěži Regionální potravina Olomouckého kraje. Dožínek se zúčastní i ministr, hejtman a primátor města.

Neděle 3.9. 

Zdravý nemocný - 19:00 (Reduta, Olomouc)

Neseďte v neděli večer doma a vyjděte si do divadla. Olomoucká Reduta v neděli představí brilantní a všem jistě dobře známou Moliérovu komedii o panu Arganovi, ze kterého hypochondrie udělala sobce. V hlavní roli se představí Karel Roden.

Pondělí 4.9.

Rickolus (USA) – 20:00 (Jazz Tibet Club)

Rickolus (vlastním jeménem Richard Colado) je představitelem lo-fi folku. Tento sympatický  a talentovaný písničkář, který je známý pro svoje typické vytí, nadchne například příznivce Becka, Sebadoha či Pinbacka. 

Úterý 5.9.

Světlo jinak VI – 17:00 (Muzeum umění Olomouc)

A máme tu další výstavu mladých fotografek. Ta proběhne v Café Amadeus a své fotografické práce tu představí skupina českých, slovenských a polských studentek a absolventek Institutu tvůrčí fotografie FPF SU v Opavě. Jmenovat můžeme například Kristýnu Erbenovou či Tatianu Hajduk. Přijďte podpořit mladé a talentované slečny, které vám ukážou sílu světla jinak.

Středa 6.9.

Mia Habib: HEAD(S) 19:30 – Divadlo hudby – Muzeum umění Olomouc

Po úspěšném představení MONO, které proběhlo v rámci loňské Divadelní Flory, se Mia do Olomouce vrací. Tentokrát představí svou sólovou performancí HEAD(S), ve kterém dovoluje divákovi nebezpečně se přiblížit, její osobní prostor se stává prostorem všech. Jde o velmi statečný krok, dát se napospas neznámému dav, kterým tato norská tanečnice a choreografka proměňuje zákony pohostinnosti a veřejného divadla.

 

Autoři | Foto fb události Zdravý nemocný, fb události Rickolus, fb události Světlo jinak VI., fb události Mia Habib: HEAD(S), oficiální fb stránky festivalu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.