čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Zástupci politických stran a hnutí podepíší koaliční smlouvu v úterý

Koaliční smlouva bude podepsána v úterý ráno na olomoucké radnici. Zástupci stran a hnutí se dohodli i na plánu práce na novém prohlášení a termínech jednotlivých jednání zastupitelstva do konce roku.

Na páteční schůzce zástupců politických stran a hnutí zapojených do přípravy koaliční smlouvy pro statutární město Olomouc na volební období 2018 – 2022 došlo ke vzájemné shodě všech zúčastněných stran na novém složení Rady města Olomouce a programových prioritách, které budou tvořit základ programového prohlášení nové koalice.

Zároveň se zástupci všech čtyř subjektů dohodli, že do pondělního večera projednají ve svých zastupitelských klubech a stranických orgánech finální znění koaliční smlouvy s tím, že její podpis proběhne dne 16. října v 9 hodin na radnici v Olomouci.
Jmenné složení Rady města a přidělení kompetencí jednotlivým uvolněným členům Rady bude zveřejněno před podpisem koaliční smlouvy.

Zástupci stran a hnutí se také dohodli na plánu práce na novém programovém prohlášení a termínech jednotlivých jednání zastupitelstva do konce roku, s cílem projednat a schválit rozpočet města na rok 2019. Ustavující zasedání zastupitelstva proběhne v pondělí 5. listopadu.

Autoři | Tisková zpráva

Štítky koalice, smlouva, Ano, politika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.