sobota 4. května 2024 Květoslav

Olomoučtí zastupitelé budou poprvé jednat na dálku

Ze svých domovů či kanceláří budou příští týden v pondělí poprvé hlasovat členové zastupitelstva Olomouce, kteří se tentokrát kvůli epidemii nového typu koronaviru nemůžou sejít ve velkém sále magistrátu. Jednání pětačtyřicetičlenného zastupitelstva je proto chystáno pomocí videokonference na dálku, řekla mluvčí magistrátu Radka Štědrá.

Zastupitelé mají v pondělí komunikovat pomocí speciálního počítačového programu, který umožňuje on-line přenos obrazu a zvuku i hlasování. Systém nyní dolaďují technici magistrátu. Jednání zastupitelů prostřednictvím videokonference by mělo být na webu přístupné i veřejnosti.

„Zasedání zastupitelstva se bude konat pouze za účelem přijetí opatření souvisejících s řešením nouzového stavu a schválení právních jednání nezbytných k dodržení termínů nebo zabránění bezprostředně hrozícím škodám," stojí v oznámení radnice.

Na programu pondělního zastupitelstva jsou rozpočtové změny, dotace z rozpočtu či návrh na prominutí nájemného u komerčních prostor v budovách patřících městu. Radnice chce tímto způsobem pomoci živnostníkům, kteří kvůli nouzovému stavu museli uzavřít své provozovny.

Autoři | Foto olomouc.eu

Štítky zastupitelstvo, Olomouc, koronavirus, zasedání, online

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.