pondělí 29. dubna 2024 Robert

Pouhé na shledanou nestačí. Výpravčí dostali před Babišovou návštěvou pokyny, jak se mají chovat

Výpravčím v Olomouckém kraji přišel před čtvrteční politickou návštěvou e-mail od přednosty jednoho z provozních obvodů, ve kterém dává zaměstnancům železnice instrukce, jak se při této návštěvě chovat a co říkat. Jednomu z výpravčích také nakázal, aby měl během návštěvy košili s dlouhým rukávem, která zakryje jeho tetování. Informoval o tom server zdopravy.cz.

Přednosta v dopise upozornil, že čtvrteční návštěva premiéra Andreje Babiše, kterého v kraji doprovodí i ministr dopravy Karel Havlíček a generální ředitel Správy Železnic Jiří Svoboda, proběhne mezi 7:00 a 14:30. Ze stanic, kterých by se návštěva mohla týkat, vybral především stanice Olomouc hl. nádraží, Bohuňovice, Šternberk, Újezd u Uničova, Uničov, Přerov, Dluhonice.

Na dopis upozornil Svaz odborářů služeb a dopravy na svých webových stránkách. Záměrně z důvodu ochrany soukromí použil fiktivní jména.

Pokyny se netýkaly jen upravenosti zaměstnance, který má být například oholen, ale i komunikace se samotnou delegací. Ve Šternberku si výpravčí měli pochvalovat bezproblémovou autobusovou dopravu. „Dobrý den pane premiére, výpravčí Jarmil Čuba. Vítáme vás na Moravě. Se stavbou dobrá spolupráce, náhradní autobusová doprava do Olomouce bezproblémová,“ stojí v dopise.

Při rozloučení podle dopisu nestačí pouhé na shledanou. „Po odchodu ne pouze nashledanou, ale nashledanou, děkujeme za návštěvu.“ 

Výpravčí s tetováním přijde do práce v dlouhém rukávu

„Dobrý den pane premiére, vedoucí směny Alois Našinec (Lojzo, budeš mít bílou košili s dlouhým rukávem, aby zakryla tetování). Vítáme vás na Hané. Jezdíme dobře, skoro včas,“ tak zní instrukce pro výpravčího na olomouckém hlavním nádraží. 

Ačkoliv se ani premiér Babiš ani ministr dopravy Havlíček s žádným výpravčím nesetkali, ministr navštívil stavbu tratě z Olomouce do Uničova, po které vlaky v tomto úseku budou moci jet až 160 km/h. Ministr Havlíček na svém twitteru trať označil za rychlotrať s nejmodernějším zabezpečovacím systémem.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto olkraj.cz | Zdroj zdopravy.cz

Štítky správa, železnice, babiš, havlíček, doprava, vlak, trať, nádraží, pokyny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.