pondělí 29. dubna 2024 Robert

VOLBY 2020: Začal finální den senátních voleb! Hlasovat můžete do dvou hodin odpoledne

Česko dnes čeká druhý den závěrečného kola senátních voleb. Volební místnosti se na třetině území republiky otevřou v 08:00. Uspěje na Olomoucku Ošťádal (STAN), nebo Zahradníček (ANO)?

Připomínáme, že hlasovací lístky jsou dostupné přímo ve volebních místnostech.

Ty budou otevřeny do 14:00. Pak volební komisaři začnou hlasy sčítat a posílat ke zveřejnění Českému statistickému úřadu. Podle zkušeností z minulých voleb by mohly být výsledky známy kolem 17:00.


VOLBY 2020: Ošťádal vs. Zahradníček! Druhé kolo senátních voleb začíná v pátek odpoledne

Dnes odpoledne začne závěrečné kolo hlasování o budoucí podobě českého Senátu. V obvodu 66 – Olomouc postoupili do druhého kola Marek Ošťádal (STAN) a Jan Zahradníček (ANO). Hlasovací lístky budou připravené ve volebních místnostech. Začíná se...


Zhruba 2,8 milionu voličů po České republice bude mít možnost rozhodnout, kterých 26 z 52 kandidátů zasedne v horní komoře Parlamentu. Jasno už mají na Děčínsku, kde před týdnem v prvním kole mandát obhájil Zbyněk Linhart (za STAN).

První volební kolo vyhrály hnutí STAN a SLK, která k Linhartovi mohou přidat dalších deset senátorů a počet členů klubu zvýšit minimálně na 26 členů. Stejnou šanci má také ODS, která stejně jako Starostové obhajuje tři křesla. Starostové by své řady mohli doplnit o tři finalisty TOP 09.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky volby, 2020, senátní, druhé kolo, Zahradníček, Ošťádal, STAN, ANO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.