čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Poslanec Marian Jurečka pil pivo na veřejnosti a fotkou se pochlubil na sociálních sítích. Porušení opatření si neuvědomil

Mezi politiky, kteří se nechali nachytat při nedodržování koronavirových opatření, se v úterý večer zařadil také přerovský poslanec Marian Jurečka, bývalý ministr zemědělství a současný předseda KDU-ČSL. O státním svátku 17. listopadu jej ale s kelímkem piva na jedné z pražských ulic nevyfotil žádný z bulvárních fotografů. Sám Jurečka se tím totiž pochlubil na svých sociálních sítích.

„Přiznám se, zašel jsem taky na pivo… I když na patníku, tak chutná po takové době skvěle,“ napsal Jurečka na svůj twitter v úterý večer. K příspěvku připojil také selfie s kelímkem piva v ruce. 

Ačkoliv příspěvek z twitteru nedlouho po zveřejnění odstranil, na svém facebookovém profilu k němu ve středu dopoledne vrátil a omluvil se za něj. „Omlouvám se za toto porušení opatření nařízení vlády. Neuvědomil jsem si to. Tuto informaci z vlastního podnětu postupuji také orgánům k prošetření a k potrestání, mrzí mě to udělal jsem chybu,“ omluvil se ve středu Jurečka.

Nemám ve zvyku se promlčet a nemám ve zvyku papalášské manýry. Včera jsem na Twittr a sem vložil fotku, kde držím pivo v...

Zveřejnil(a) Marian Jurečka dne Úterý 17. listopadu 2020

„Šel jsem večer z města na byt a u výdejního okénka kousek od mého bytu jsem si objednal jídlo sebou a u toho pivo, které tam bylo k dispozici na čepu. Než mi jídlo bylo připraveno a zabaleno, tak jsem si sedl na patník a pivo žahnul,“ snažil se Jurečka vysvětlit porušení zákazu pití alkoholu na veřejnosti.

Vládní zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejně přístupných místech je v platnosti od 14. října. Od té doby byl při jeho porušování přistihnut bývalý ministr financí Miroslav Kalousek nebo bývalý ministr zdravotnictví Roman Prymula, kterého jeho čin stál ministerské křeslo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan, facebook.com/marian.jurecka

Štítky politika, zákaz, koronavirus, jurečka, porušení, pivo, veřejnost, praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.