pátek 26. dubna 2024 Oto

Vedení města odvolalo ředitele Flory Jiřího Uhlíře kvůli rozdílným představám o řízení výstaviště

Vedení olomoucké radnice se rozhodlo odvolat současného ředitele Výstaviště Flora Jiřího Uhlíře. Ve funkci by měl skončit k 1. únoru příštího roku. Do té doby hodlá radnice najít nového ředitele, řekl mluvčí radnice Michal Folta. Město svůj krok zdůvodnilo rozdílnými představami o řízení společnosti.

Rozhodnutí o změně v managementu akciové společnosti Výstaviště Flora padlo na posledním jednání představenstva. „Důvodem k tomuto kroku jsou podle informací z dozorčí rady i představenstva rozdílné představy o řízení této významné společnosti. Dozorčí rada dlouhodobě poukazovala také na nedobrou personální situaci spojenou s odchody klíčových pracovníků i na přetrvávající problémy v organizaci práce a komunikaci uvnitř společnosti, která spravuje jedno z nejcennějších kulturních dědictví Olomouce, městské parky," uvedl Folta.

Historie výstaviště se datuje od roku 1966, kdy vznikla rozpočtová organizace Olomoucké výstavní sady. Společnost Výstaviště Flora Olomouc založila v roce 2000 radnice, která je stoprocentním vlastníkem firmy. V areálu výstaviště se ročně koná několik velkých výstavnických akcí a veletrhů, z nichž nejznámější je mezinárodní veletrh květin Flora.

Na základě opakovaného návrhu dozorčí rady společnosti se podle Folty přiklonilo představenstvo akciové společnosti k záměru vyhlásit na ředitele společnosti výběrové řízení. „Jeho cílem je najít nového ředitele do 1. února 2019. K témuž datu rozhodlo představenstvo o odvolání nynějšího ředitele Jiřího Uhlíře," řekl Folta.

Autoři | Foto Romana Kočařová

Štítky výstava, Flora, výstaviště, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.