čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Pořídím si bungalov, v něm si budu číst a nebudu už odpovídat na pitomé otázky novinářů, řekl Zeman na Pradědu

Prezident Miloš Zeman uvažuje, že si koupí pozemek v obci Mnichovice v okrese Praha-východ. Po skončení svého prezidentského mandátu by si na něm postavil bungalov. Řekl to dnes na tiskové konferenci po návštěvě Olomouckého kraje. Starostka Mnichovic Petra Pecková. Potvrdila, že Zeman byl v obci na soukromé návštěvě. Podle místních si byl prohlédnout pozemky, na nichž se mají stavět tři domy.

„Na vilu nemám, ale mám celoživotní úspory, které mi umožní koupit si malý bungalov a v něm budu mít jednu místnost naplněnou knihami, bude tam houpací křeslo, budu si číst zajímavé knihy a nebudu muset odpovídat na pitomé otázky novinářů," řekl prezident na Pradědu na závěr své třídenní návštěvy Olomouckého kraje.

Následně upřesnil, že uvažuje o koupi pozemku, o stavbě bungalovu ještě ne. „Mám na to čtyři a půl roku a malý bungalov se dá postavit za rok," dodal prezident, který zahájil své druhé funkční období na začátku letošního března.

Tři domy chce na pozemcích v Mnichovicích vybudovat soukromý investor, zatím si podle starostky vyřizuje připojení na kanalizaci, vodovod a vybudování příjezdové komunikace.

Zeman má v současné době trvalé bydliště v pražských Stodůlkách. Na politický důchod by koupí pozemku v Mnichovicích odešel do města, která má necelé 4000 obyvatel. Obec se proslavila například výrobou plastových figurek pro děti igráčků. Zajímavostí je, že se tyto plastové figurky v současné době vyrábí v Novém Veselí, kde Zeman vlastní tvrz, kam jezdí na dovolenou. Mnichovice se často objevují také na obrázcích Josefa Lady, jeho literární hrdina, kocour Mikeš sem totiž chodil na pouť z nedalekých Hrusic.

Autoři | Foto Jindra Řeháčková

Štítky Zeman, Praděd, návštěva, kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.