sobota 20. dubna 2024 Marcela

Osmnáctiletý řidič posilněný alkoholem naboural. Přišel o řidičák a hrozí mu i vězení

V sobotu 13. října hodinu a půl po půlnoci došlo na silnici mezi obcemi Čelechovice na Hané a Smržice, k havárii osobního auta Škoda Felicia. Za nehodou stojí osmnáctiletý řidič, který řídil pod vlivem alkoholu.

Řidič zřejmě z důvodu své opilosti v levotočivé zatáčce nezvládl řízení a s autem vyjel vpravo mimo komunikaci. Tam se vozidlo v příkopu převrátilo na pravý bok. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun.

Řidič jevil zjevné známky ovlivnění alkoholem. To potvrdila i provedená dechová zkouška, kterou policisté změřili hodnotu 1,85 procent alkoholu v dechu. Muž se změřenou hodnotou souhlasil a přiznal vypití jedné velké odlivky whisky a tří velkých odlivek jamajského rumu během několika hodin před jízdou. Policisté na místě zdrželi muži řidičský průkaz a po prohlídce poškození také osvědčení o registraci jeho vozidla. Muž je pro své jednání nyní podezřelý z přestupku podle zákona o silničním provozu a také z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti, dodal k nehodě policejní mluvčí František Kořínek.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, alkohol, policie, Prostějovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.