pátek 29. března 2024 Taťána

Senior byl oslněn sluncem a nedal autobusu přednost, u nehody zasahovali i hasiči

V Zábřehu došlo včera o půl deváté ráno na ulici ČSA ke střetu autobusu a auta značky Audi. Čtyřiasedmdesátiletý řidič osobního auta byl oslněný sluncem a nedal přednost v jízdě.

Řidič jel ve směru od centra, při odbočování vlevo na ulici Leštinskou kvůli oslnění sluncem přehlédl protijedoucí autobus a jeho řidiči nedal přednost v jízdě. Došlo ke srážce, při které se řidič Audi lehce zranil. Záchrankou byl přepraven k ošetření do nemocnice.

Lékařské ošetření následně vyhledala také jedna cestující z autobusu. Nehoda si vyžádala také zásah osádky Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje, která se postarala o odstranění provozních kapalin, které z havarovaného vozidla unikly. Oba řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce, která vyloučila, že by usedli za volant pod vlivem alkoholu. Škoda na osobním vozidle byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun, na autobusu na 100 tisíc korun. Přesné příčiny, okolnosti a souvislosti, za kterých k této dopravní nehodě došlo, jsou předmětem dalšího šetření policistů,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto PČR

Štítky doprava, nehoda, policie, Zábřeh, autobus

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.