čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Řidiči usedli za volant po požití marihuany a kokainu, teď jim hrozí až jeden rok za mřížemi

V druhé polovině října policie při kontrole odhalila řidiče, kteří usedli za volant pod vlivem návykových látek.V prvním případě šlo o marihuanu, v druhém o kokain.

Řídil pod vlivem marihuany

Pětačtyřicetiletý řidič Audi je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při kontrole totiž policisté zjistili, že muž má pozitivní test na omamné a psychotropní látky. A to na cannabis.
 

V hlavní roli kokain

Ve druhém případu se jednalo o třicetiletého řidiče auta značky Seat Toledo, kterého kontrolovali policisté koncem října v centru města Olomouce. „Orientační test na omamné a psychotropní látky byl pozitivní na kokain. Řidič policistům při kontrole navíc předložil řidičský průkaz, jehož platnost skončila koncem listopadu 2016,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Oba řidiči se po poučení dobrovolně podrobili lékařskému vyšetření v nemocnici. „Na základě laboratorních výsledků, které potvrdily hodnotu, přesahující horní koncentrační rozmezí, byly v obou případech zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Urbánková.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky drogy, kokain, marihuana, doprava, policie, auto, řidič

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.