pátek 29. března 2024 Taťána

Policisté odložili případ nehody u Bohuňovic, mezi čtyřmi mrtvými byl i viník

Policisté odložili případ letošní nejtragičtější nehody v Olomouckém kraji, při které zemřeli u Bohuňovic na Olomoucku čtyři lidé. Důvodem je to, že mezi oběťmi je řidič, který nehodu podle vyšetřování zavinil.

Vyšetřování je u konce, protože viník zemřel

Policisté tak rozhodli minulý týden na základě znaleckých posudků. Havárie se stala v polovině července, srazilo se při ní na silnici mezi Olomoucí a Šternberkem osobní auto s nákladním vozem. Tragickou nehodu vyšetřovali policisté kvůli podezření z usmrcení z nedbalosti. Policisté si kvůli vyšetřování vyžádali znalecké posudky z oboru soudního lékařství, silniční dopravy a ke zkoumání technického stavu vozidla. „V průběhu uplynulého týdne bylo vyšetřování nehody ukončeno a na základě výsledků znaleckých zkoumání byl spisový materiál podle trestního řádu odložen z důvodu úmrtí podezřelého," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

PSALI JSME: Policie vyšetřuje tragickou nehodu u Bohuňovic pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti

Autem cestovali prarodiče se třemi vnoučaty

Při nehodě, která se stala 16. července mezi Olomoucí a Šternberkem, se střetlo na křižovatce osobní auto s nákladním. Pravděpodobnou příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě. Policisté po nehodě uvedli, že osobní auto jelo ve směru od Olomouce a chtělo odbočit doleva směrem na Bohuňovice. Do protisměru jelo v té chvíli po hlavní silnici od Šternberka nákladní auto, kterému nedali přednost. Řidič kamionu vyvázl bez zranění, nehoda byla však fatální pro osádku osobního auta. V něm cestovali podle informací prarodiče se třemi vnoučaty.

Zemřeli všichni, kromě jednoho z dětí

Oba starší dospělí i jedno z dětí těžkým zraněním podlehli na místě, další dítě utrpělo těžká mnohočetná poranění a bylo transportováno leteckou záchrannou službou do Brna. Tam svým zraněním později podlehlo. Nehodu tak přežilo pouze třetí dítě, které utrpělo lehká poranění a bylo posádkou rychlé zdravotnické služby transportováno na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc. Druhá nejtragičtější nehoda v kraji se stala 29. března na okraji Olomouce na silnici z Nových Sadů do Holice, zemřely při ní dvě malé děti. Řidiče, který podle soudu nehodu zavinil a jel opilý, poslal nedávno krajský soud do vězení na 8,5 let.

Autoři | Foto HZS

Štítky policie, nehoda, smrt, případ, Bohuňovice

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.