čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Je jim přes dvacet a vymysleli snídaně, bez které si tisíce lidí nedokáže představit své ráno

PR článek

Řeč je o Jakubovi a Jitce. Rodinná firma, kterou založili před pěti lety je dnes oblíbeným výrobcem rostlinných proteinů u nás. Na začátku jsme prostě jen chtěli jíst zdravě a dát tělu to nejlepší. Napadlo nás, že naše proteiny a snídaně můžeme nabídnout dál. Věděli jsme, že tam venku je spousta lidí jako my, co nemá jak a co snídat. Hledají potravinu, která je plná bílkovin a neobsahuje přidaný cukr, umělá sladidla a chemii.

První roky nebyly vůbec jednoduché. Rostlinné proteiny v republice nikdo neznal. A tak jsme s Jitkou (manželkou) sedli do auta a objížděli celou republiku, dokud jsme neměli pár prvních odběratelů. Dnes vše řídí náš český distributor a dodáváme do lékáren, prodejen se zdravou výživou i mnoha internetových obchodů. Jsme neskutečně rádi, že se nám podařilo být v České republice jedničkou mezi rostlinnými proteiny. Bez našeho čokoládového proteinu už si desetitisíce lidí nedokáže představit život. Je to velká motivace vyvíjet další skvělé podukty, které lidé chtějí a hlavně potřebují. Kromě České republiky exportujeme hlavně do Velké Británie, Španělska a Austrálie pod naší značkou Fit-day nebo privátními značkami. Více o příběhu Jakuba a Jitky najdete ve článku, který jsme psali před rokem zde.

Jaké byly Vaše začátky? Začínali jste tady ve fabrice?
Naše začátky byly doma v kuchyni. Každý den trávíme právě vařením hodinku až dvě. Neměli jsme co snídat, a protože nechceme jíst moc masa ani mléčných výrobků, tak nám v jídelníčku chyběly právě bílkoviny. Mladí lidé dnes přijímají spoustu cukrů, tuků a tak nám přišlo logické vstoupit na trh právě s výrobky bohatými na bílkoviny. Díky našim výrobkům mnoho lidí také hubne. Někteří s naší proteinovou dietou zhubli 15 až 20kg. Je to opravdu skvělý pocit, když potkáte zákazníka, který se díky Fit-day produktům cítí skvěle a nedokáže si bez nich představit svůj den. Přesně proto to děláme.

Máte nějaké novinky? Jak u vás probíhají Vánoce?
Máme tento rok spoustu novinek. Část z nich už je na trhu - jsou to právě mléčné koktejly Milkshake, které jsou na bází mléka, ale kokosového, takže bez laktózy. Ideální svačinka na cesty. Máme i příchuť ledová káva, která je po vychlazení úplná bomba. Ke konci roku chystáme novinku proteinových kaší a na jaře příštího roku vyjde naše tajná řada pro aktivní jedince. Na Vánoce jsme letos dobře připraveni a hlavně chceme zákazníkům pomoct bezstarostně nakoupit. Proto jsou naše vánoční dárky předem krásně zabalené a připravené pod stromeček. Letos jsou právě zdravé dárky velmi populární.

Proč právě protein?
Protein je základním stavebním kamenem lidského těla a je důležité ho každý den přijímat. Bez proteinu a aminokyselin, ze kterých se protein skládá, člověk jen těžko dá svému tělu to co potřebuje. Hlavně bez kvalitních bílkovin bude ztrácet svalovou hmotu. Hodně lidí také trpí na různé alergie. Například alergie na laktózu, lepek nebo nejí maso a právě pro ně je Fit-day nejlepší volbou. Snažíme vytvářet produkty bez jakýchkoli alergenů.

Kdo testuje vaše výrobky?
Výrobky vyvíjí moje manželka Jitka, která tráví každý den v laboratoři a chuťově zlepšuje a upravuje každý výrobek. Předěláváme složení přibližně jednou ročně a snažíme se vždy odpovídat na chuťovou poptávku zákazníků. Vyvíjí také nové řady výrobků, které testujeme například s hokejisty z HC Olomouc, jako vrcholovými sportovci. Nové výrobky zkouší také všichni naši zaměstnanci a jejich potomci. Díky tomu máme širokou představu o tom, jaký výrobek by právě zákazníci chtěli.

Používáte superpotraviny? Není to jen další módní vlna?
Superpotraviny používáme, ale pouze ty, které lidé znají už stovky let a najdete je běžně v přírodě. V našich produktech superfood smoothie používáme superpotraviny jako jsou borůvky, brusinky, plody goji nebo chia semínka. Hlavně přidáváme do produktů jen 100% lyofilizované nebo sušené ovoce, které obsahuje vitamíny přirozeně. Smoothie jsou opravdu skvělou snídaní pro každého.

Zajímají se lidé o zdravou stravu a rostlinné proteiny?
Před pěti lety bych Vám ještě řekl, že je to desetina procenta lídí. Dnes, díky informacím dostupným na internetu, je fenomén právě dobrá postava a zdravá strava. Lidé vnímají to, že výrobci potravin na nich šetří a radši přidávají do potravin levné suroviny nebo chemii. Tomu jsme ve Fit-day řekli ne, a proto naše výrobky mohou jíst i děti od 4 let věku.

Je pro Vás zákazník důležitý?
Zákazník je u nás na prvním místě. Je to pro nás ta nejváženější osoba a proto děláme pro své zákazníky vše na tisíc procent. Já osobně do dnešního dne sedím několikrát týdně na zákaznické lince, zvedám telefony a radím lidem se zdravou stravou. Baví mě každodenní práce s lidmi, naplňování naší vize a záleží mi na tom, aby u nás byl každý zákazník spokojený.

Více informací o našem příběhu nebo produktech najdete na našem webu www.fit-day.cz.

Štítky fit-day, zdravá výživa, snídaně, Hlubočky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.