pátek 26. dubna 2024 Oto

V Dluhonicích se na dva dny uzavře železniční přejezd pro veškerou dopravu

Na dva dny se příští týden zcela uzavře doprava přes železniční přejezd mezi Přerovem a jeho místní částí Dluhonice. Důvodem je oprava přejezdu.

Uzavřen bude od úterý 4. prosince do čtvrtka 6. prosince pro veškerou dopravu. Uzavírka se dotkne také linek městské autobusové dopravy 105 a 115, které jezdí do Dluhonic kolem chemičky. Příměstskou dopravu, která jezdí jinou trasou, toto omezení nezasáhne, do místní části bude zajíždět v běžném režimu. Informovala  o tom mluvčí radnice Lenka Chalupová.

Autobusům zajišťujícím provoz linek městské autobusové dopravy bude 4. prosince umožněn průjezd jen do 07:30, pak se komunikace uzavře. Po dobu úplné uzavírky budou linky 105 a 115 končit na provizorní zastávce umístěné na točně u firmy Kemifloc - před železničním přejezdem ve směru do Dluhonic," uvedla Margita Považanová z přerovského magistrátu. Zrušeny tedy budou po oba dny dvě zastávky - Přerov, Dluhonice, náves a Přerov, Dluhonice, konečná.

Chodcům bude přes tento přejezd umožněn bezpečný průchod, doplnila mluvčí radnice. Uzavření přejezdu se tak po oba dva dny dotkne také nově otevřených dluhonských mostů. V pondělí je čeká sice slavnostní přestřižení pásky, od úterka do čtvrtka poté po nich motoristé sice projedou, ale zůstanou stát před železnicím přejezdem, dál se nedostanou. „Takže po oba dny budou dluhonské mosty průjezdné, ale přímo do Dluhonic se přes ně řidiči nedostanou," dodala mluvčí.

Mosty, které se klenou nad železniční tratí v Dluhonské ulici a spojují Přerov s místní částí Dluhonice, se motoristům poprvé otevřely v sobotu. Odstranění původních dopravně vytížených mostů, které byly ve špatném technickém stavu, a následná stavba nových, je jednou z největších současných investic města Přerova, přišla na 90 milionů korun. Práce trvaly od loňského listopadu, musely být kvůli nim i výluky na trati.

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky oprava, přejezd, doprava, Dluhonice, uzavírka

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.