čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Na silnicích na severu Olomouckého kraje leží rozbředlý sníh, jinde hrozí námrazy

Silnice v Olomouckém kraji pokryl v noci na dnešek nový sníh. Silně sněží především na Šumpersku, kde sníh na vozovkách zůstává. Zvýšenou pozornost řízení by měli řidiči věnovat také na Jesenicku, kde musejí počítat s rozbředlým sněhem na všech silnicích.

Na mnoha místech jsou stále sněhové přeháňky, které zároveň snižují viditelnost, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Na Šumpersku upozorňují správci silnic na silné sněžení v celém okrese, cesty tam pokrývá nový sníh. Viditelnost je snížena kvůli sněhovým srážkám, fouká také silný vítr. Vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností, upozorňují silničáři. Na Jesenicku leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření na hlavních tazích i vedlejších cestách.

Na silnicích, na kterých silničáři používají inertní posyp, leží vrstva nového sněhu krytá posypem. I tam jsou silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Se sněžením musejí motoristé počítat i při cestě přes Červenohorské sedlo. Sněhové přeháňky mohou zpomalit řidiče i v níže položených okresech. Na Olomoucku jsou silnice po chemickém ošetření mokré a holé, ve vyšších polohách v okolí Šternberku však některé úseky pokrývá nová sněhová vrstva. Podobná situace je také na Prostějovsku a Přerovsku. Tam správci silnic upozorňují na 291. kilometru D35 na nebezpečí námrazy.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky silnice, doprava, sníh, počasí, námrazy

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.